Στα νέα μέτρα αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο οποίος ανέφερε πως τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν την ερχόμενη εβδομάδα από την επιτροπή των ειδικών για τον κορονοϊό, η οποία και κάνει τις εισηγήσεις στην κυβέρνηση.

Σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού ο Θάνος Πλεύρης επανέλαβε πως δεν πρόκειται να υπάρξει επέκταση σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων πέραν των υγειονομικών λέγοντας πως: «Η κυβέρνηση ούτε επιθυμεί, ούτε σκέφτεται να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού».

«Δεν είμαστε στο πολύ αυστηρό πλαίσιο αλλά αυτό θα επαναξιολογηθεί», είπε και σημείωσε: «Θα προσπαθήσουμε να μην πληγεί η κανονικότητα όσων έχουν εμβολιαστεί»

Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα μέτρα θα βοηθήσουν ώστε να αναχαιτιστεί το κύμα της πανδημίας και να αποσυμφορηθεί το ΕΣΥ, το οποίο ενισχύεται συνεχώς. Επανέλαβε την άποψη πως γενικό lockdown δεν πρόκειται να υπάρξει.

Όπως είπε αυτό δε γίνεται για οικονομικούς λόγους, αλλά γιατί δεν είναι δυνατόν η πλειοψηφία των πολιτών που επέλεξε να εμβολιαστεί να περιοριστεί επειδή κάποιοι αρνούνται να κάνουν το αυτονόητο. Σε ερώτηση για τις αλλαγές στην καθημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ξεκαθάρισε ότι δεν αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο θα υπολογίζονται τα κρούσματα, αλλά και οι νεκροί της πανδημίας.

Διευκρίνισε πως όσοι έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου, αλλά η επιτροπή των ειδικών γνωμοδότησε ότι δεν πρέπει να κάνουν τη δεύτερη για ιατρικούς λόγους, θα θεωρούνται ως πλήρως εμβολιασμένοι. Σημείωσε, δε, πως όσοι εμβολιάστηκαν στο εξωτερικό και δεν έχουν πιστοποιητικό στην Ελλάδα, θα θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι, αρκεί να έχουν κάνει ένα από τα εμβόλια που έχει εγκριθεί από τον ΕΜΑ.

Πηγή : newsit.gr