Την παραίτησή του ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ, Θέμης Χειμάρας. Σύμφωνα με πληροφορίες έστειλε επιστολή παραίτησης στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα. Πρώτη επιλαχούσα είναι η κα Ελένη Μακρή, η οποία διετέλεσε βουλευτής Φθιώτιδας με τη ΝΔ την περίοδο 2012 – 2015.

Σημειώνεται ότι το κλίμα ήταν βαρύ για τον κ. Χειμάρα μετά τις αποκαλύψεις ότι εταιρεία στην οποία εμφανιζόταν ως μέτοχος λάμβανε εργασίες από το Δημόσιο, κάτι το οποίο είναι ασυμβίβαστο με το βουλευτικό αξίωμα. Τα “πυρά” της Αντιπολίτευσης ήταν σφοδρά τις προηγούμενες ημέρες. Νωρίτερα το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδώσει νέα ανακοίνωση για το συγκεκριμένο ζήτημα θέτοντας το ερώτημα στον Πρωθυπουργό για το εάν θα αποπέμψει τον βουλευτή.

«Περιμένουμε ακόμα από τον κ. Μητσοτάκη μια ξεκάθαρη απάντηση: Θα αποπέμψει τον βουλευτή του, κ. Χειμάρα ή επικροτεί το πλιάτσικο;» ανέφερε χαρακτηριστικά το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Την Τρίτη ο κ. Χειμάρας είχε απαντήσει στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την εταιρεία λέγοντας ότι έχει αποχωρήσει. Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής:

“Σε συνέχεια της αρχικής δήλωσής μου, με την οποία αναφερόμουν σε ενέργειές για να αρθεί το υφιστάμενο κώλυμα στο πρόσωπό μου, ενημερώνω ότι χθες ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία και αποχώρησα από την εταιρεία.

Τα εταιρικά μου μερίδια μεταβιβάστηκαν στους εργαζόμενους-συνεργάτες μου, που έχουν συνδέσει την δική τους ζωή, με την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας μας, τα τελευταία 16 χρόνια. Σε σχέση δε, με τα όσα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, σας γνωρίζω τα εξής:

Σχετικά με την «πηγή προέλευσης» του ποσού των 49.500€, για την κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Θέμης Χειμάρας & ΣΙΑ ΕΕ το 2020, είναι προφανές ότι τα δηλωθέντα από εμένα εισοδήματα, το υπερκαλύπτουν.

Αναφορικά με την συμμετοχή μου στην εταιρεία SMARTS IKE, όφειλαν να γνωρίζουν ότι είχα αποχωρήσει από αυτή, πριν την εκλογή μου στο Βουλευτικό αξίωμα.

Η αποχώρησή μου, έναντι τιμήματος 65.847€, έχει συμπεριληφθεί στη δήλωση Πόθεν Έσχες του 2020. Επίσης όφειλαν να γνωρίζουν, ότι δεν απαιτείται η κατάθεση του ποσού αυτού στον λογαριασμό μου, αφού δεν πρόκειται για αύξηση ή μείωση του εταιρικού κεφαλαίου της επιχείρησης, αλλά για μεταβίβαση εταιρικών μεριδίων που μπορεί να γίνει νόμιμα με ιδιωτικό συμφωνητικό.

Τέλος, όσον αφορά τις ανυπόστατες αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν φέρω την ευθύνη, για τη μελλοντική πορεία μιας εταιρείας από την οποία έχω αποχωρήσει τυπικά και ουσιαστικά, αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν με αφορούν.

Η ανάγκη εφεύρεσης φανταστικών σεναρίων και νέων μυθιστορημάτων, πέφτουν για άλλη μια φορά στο κενό. Ο καθένας έχει την πορεία του, την ιστορία του και κρίνεται από τους πολίτες για την προσφορά και το έργο του”.

ΠΗΓΗ: enikos.gr