Πάνω από 4 εκατ. άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν λάβει ήδη τις 2 δόσεις του εμβολίσου κατά του κορονοϊού, όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοινώνοντας παράλληλα την ημερομηνία που ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 25 – 29 με όλα τα εμβόλια.

Ο κ. Θεμιστοκλέους έκανε σήμερα γνωστό πως ο εμβολιασμός για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα με τα εμβόλια Pfizer και Moderna θα ξεκινήσει την Πέμπτη 10 Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και την Τετάρτη (09/06) οι 25 – 29 εμβολιάζονται με Johnson and Johnson.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται να ανοίξουν τα ραντεβού με τα συγκεκριμένα σκευάσματα και για την ηλικιακή ομάδα 18 – 24.

O κ. Θεμιστοκλέους είπε πως παρατηρείται πίεση στα ραντεβού για εμβολιασμό, με την Αττική να έχει 100% κλεισμένα ραντεβού στα σκευάσματα των Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, από το πρωί της Δευτέρας 7 Ιουνίου, έχουν πραγματοποιηθεί 80.000 εμβολιασμοί ενώ μέχρι στιγμής στην Ελλάδα, 6.225.000 έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου και πάνω από τέσσερα εκατομμύρια πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, λαμβάνοντας και τις δύο δόσεις.