«Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει πρώτη δόση έκτακτης οικονομικής στήριξης για τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για να καλύψουν τις οικονομικές απώλειες», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Τους δυο μήνες της καραντίνας δείξαμε τον καλύτερο εαυτό μας, δημιουργήθηκε ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης, ενότητας και αλληλεγγύης μεταξύ κράτους και πολιτών», υποστήριξε ο υπουργός και πρόσθεσε πως το κράτος οφείλει να υλοποιήσει ένα σχέδιο εξυπηρέτησης των πολιτών. «Έκανε ψηφιακή επανάσταση»,τόνισε μιλώντας στο Mega.

Ο κ. Θεοδωρικάκος συνέστησε υπομονή για μία με δύο εβδομάδες ακόμα, ώστε να προχωρήσει η άρση των περιοριστικών μέτρων και απηύθυνε έκκληση στους νέους «να σκεφτούν ότι από την υπομονή τους θα εξαρτηθούν κρίσιμα στοιχεία για τη ζωή μας τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια».

«Θα ήταν επώδυνο μια οπισθοχώρηση στους υγειονομικούς δείκτες να οδηγήσει σε άλλες αποφάσεις που θα επιδεινώσουν ξανά την κατάσταση στην οικονομία», δήλωσε σχετικά.

Για τον κλάδο της εστίασης, ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε πως έχουν γίνει διάφορες διευκολύνσεις, όπως ο διπλασιασμός του υπάρχοντα χώρου με τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα που έχουν άδεια χρήσης κοινόχρηστων χώρων, ενώ για όσα δεν έχουν τη δυνατότητα επέκτασης χώρου, υπάρχει η δυνατότητα μείωσης των δημοτικών τελών κατά 50% προκειμένου να καλυφθούν οι σημαντικές απώλειες.

«Εμάς μας ενδιαφέρει να ανοίξουν τα καταστήματα, να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να υπάρχει τζίρος», είπε χαρακτηριστικά. Ενώ για την τοπική αυτοδιοίκηση, υποστήριξε πως «τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει πρώτη δόση έκτακτης οικονομικής στήριξης για τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για να καλύψουν τις οικονομικές απώλειες».

Ο κ. Θεοδωρικάκος διέψευσε για άλλη μία φορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, λέγοντας πως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται, ωστόσο επιβεβαίωσε πως στις επόμενες εκλογές, όταν αυτές γίνουν, θα ψηφίσουν και οι Έλληνες του εξωτερικού.

Πηγή: iefimerida.gr