Σαν βόμβα έσκασε η είδηση στην Βρετανία αλλά και σε όλο τον κόσμο ότι ο πρίγκιπας Κάρολος, διάδοχος του βρετανικού θρόνου, διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορονοϊό κι έχει εμφανίσει ελαφρά συμπτώματα.

Ηλικίας 71 ετών, ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ “βρίσκεται σε καλή κατάσταση”, εκτός των συμπτωμάτων που έχει εκδηλώσει, διαβεβαίωσε το Clarence House σε ένα δελτίο τύπου.

“Ο πρίγκιπας της Ουαλίας διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό” επισημαίνει σε μια ανακοίνωση το γραφείο του. “Έχει παρουσιάσει ελαφρά συμπτώματα, παραμένει, κατά τ’ άλλα, σε καλή κατάσταση και εργάζεται από το σπίτι τις τελευταίες ημέρες, όπως συνήθιζε”. “Η δούκισσα της Κορνουάλης υποβλήθηκε επίσης σε εξετάσεις και δεν έχει νοσήσει από τον ιό” σημειώνει το Clarence House. Ο πρίγκιπας και η σύζυγός του Καμίλα έχουν τεθεί σε αυτοπεριορισμό στη Σκωτία.

“Δεν είναι δυνατό να επαληθευτεί από ποιον κόλλησε τον ιό ο πρίγκιπας λόγω του μεγάλου αριθμού υποχρεώσεων που είχε αναλάβει, στα πλαίσιο του δημόσιου ρόλου του, τις τελευταίες εβδομάδες”. Ωστόσο, κάποιοι εικάζουν ότι ο Κάρολος κόλλησε τον κορονοϊό από τον Αλβέρτο τον οποίο συνάντησε στις 10 Μαρτίου και στην συνέχεια και ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό διαγνώσθηκε με κορονοϊό.

Αγωνία για την Βασίλισσα Ελισάβετ

Σύμφωνα με το BBC ο Πρίγκιπας και η σύζυγός του πήγαν στην Σκωτία στο κάστρο του Μπαλμόραλ την περασμένη Κυριακή. Και οι δυο έκαναν το τεστ στην Δευτέρα και πήραν τα αποτελέσματα το βράδυ της Τρίτης (24/03/2020).

Ωστόσο εκφράζεται αγωνία για την Βασίλισσα Ελισάβετ καθώς η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Καρόλου ήταν στις 12 Μαρτίου και την ίδια ημέρα συναντήθηκε με την μητέρα του. Ωστόσο, αξιωματούχοι στο Παλάτι αναφέρουν ότι η υγεία της Βασίλισσας που είναι 93 ετών είναι πολύ καλή. Η ίδια πηγή υποστηρίζει ότι το νωρίτερο που θα μπορούσε να της μεταδώσει τη νόσο είναι στις 13 Μαρτίου.

Πηγή:newsit.gr