Σάλο προκαλεί στη Βρετανία η είδηση της αποφυλάκισης του βιαστή της Κέρκυρας. Θύματά του ήταν κυρίως Βρετανίδες. Μια γυναίκα θύμα του, μίλησε στη βρετανική TV.

Ο λόγος για τον Δ Α.  από τον Κάβο της Κέρκυρας, ο οποίος πριν μερικούς μήνες αποφυλακίστηκε, με το νόμο Παρασκευόπουλου. Εξέτιε ποινή κάθειρξης 52 ετών γιατί το 2010 είχε επιτεθεί σε έξι γυναίκες, τις οποίες είχε παρασύρει υπό την απειλή μαχαιριού σε δάσος όπου τις βίασε.

Αυτή ήταν η δεύτερη καταδίκη του  καθώς και το 2007 είχε συλληφθεί και καταδικαστεί για βιασμούς τριών γυναικών από το 1997 μέχρι το 2005 και με το που αφέθηκε ελεύθερος το 2010 πραγματοποίησε νέες επιθέσεις.

Η είδηση προκάλεσε σάλο στη Βρετανία, καθώς τα θύματά του ήταν κυρίως Βρετανίδες. Μία από αυτές τις γυναίκες, η Kayleigh Morgan, που εργάζεται ως αεροσυνοδός της British Airways, μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή «This Morning» και περιέγραψε τα όσα τρομακτικά έζησε στα χέρια του.

Η γυναίκα που βιάστηκε  είχε βρεθεί το καλοκαίρι του 2010 στον Κάβο της Κέρκυρας καθώς είχε μόλις τελειώσει το πανεπιστήμιο και εργαζόταν ως τουριστική αντιπρόσωπος. Ένα απόγευμα που βρισκόταν στην παραλία, ο Α.Δ την πλησίασε από πίσω, την ρώτησε «τι ώρα είναι» κι όταν εκείνη γύρισε να του απαντήσει, την χτύπησε στο κεφάλι. Την έσυρε μέσα στο δάσος και αφού της άρπαξε χρήματα και τηλέφωνο, την έδεσε και την κράτησε αιχμάλωτη επί 14 ώρες κατά τη διάρκεια των οποίων τη βίασε πέντε φορές.

Ο βιαστής την απειλούσε με μαχαίρι, ότι σε περίπτωση που έφευγε και θα τον κατέγγελνε, θα την σκότωνε.

Η Βρετανίδα τα κατάφερε και ξέφυγε από τα χέρια του βιαστή και βασανιστή της και κατευθύνθηκε αμέσως στην αστυνομία όπου περιέγραψε τα όσα απίστευτα έζησε. Αμέσως, στο ΑΤ της έδειξαν φωτό του  και εκείνη τον αναγνώρισε. «Αρρωσταίνω που σκέφτομαι πως τον ήξεραν και τον άφηναν ελεύθερο», ανέφερε η Βρετανή.

Πηγή: iefimerida.gr