Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 το Ωδείο Κέρκυρας διοργανώνει ρεσιτάλ για φωνή και πιάνο με τον βαρύτονο Σωτήρη Τριάντη και την πιανίστα Μαρία Καλουτσάκη. Ο τίτλος της εκδήλωσης, Αφιέρωση.  Θα παρουσιαστούν τραγούδια των R. Strauss, Quilter, Tosti και Barber.  Αίθουσα Φιλαρμονικής  Ένωσης “Καποδίστριας”, ώρα 8.30 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Από την Δ/νση του Ωδείου

 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

Ο Σωτήρης Τριάντης γεννήθηκε στην Κέρκυρα όπου ξεκίνησε μαθήματα κλαρινέτου και θεωρητικών στη Φιλαρμονική Εταιρία «Μάντζαρος», της οποίας υπήρξε μέλος επί σειρά ετών. Υπήρξε ενεργό μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Κερκυραίων, όπως επίσης και της ορχήστρας του Πανεπιστημίου της Bologna στην Ιταλία.

Απόφοιτος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, και με επιπλέον σπουδές στην Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Bologna, εκπαιδεύτηκε στην Ψυχιατρική στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί), έχει εργαστεί ως Ψυχίατρος σε Νοσοκομεία στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο και εργάζεται ως ιδιώτης Ψυχίατρος στην Κέρκυρα.

Σπούδασε μονωδία με υποτροφία στο Ωδείο «Νικόλαος Μάντζαρος», καθώς και με τον βαθύφωνο της ΕΛΣ, Τάσο Αποστόλου, και κατέχει δίπλωμα Μονωδίας με Άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο. Παρακολούθησε επίσης την τάξη μελοδραματικής της Ευγενίας Αρσένη στο Ωδείο Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει masterclass όπερας με τους Δημήτρη Καβράκο, Χριστόφορο Σταμπόγλη και PietroBallo, masterclasslied με τον Andreas Reibenspies και ορατόριου με τον Stephen Varcoe.

Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Καμεράτα – Armonia Atenea με την ορχήστρα των Δήμων Αθηναίων και Κερκυραίων, με την ορχήστρα σύγχρονης μουσικής του Θ. Αντωνίου, με την ομάδα μουσικού θεάτρου ¨Ραφή¨, καθώς και σε συναυλίες, ως προσκεκλημένος σολίστ, του Μουσικού Συλλόγου Gina Bachauer, της Φιλαρμονικής Εταιρίας Κέρκυρας και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας, σε παραστάσεις όπερας και μιούζικαλ, στα Φεστιβάλ Salzburg και Αθηνών (σε παραγωγές της Καμεράτα: Romeo e Giulietta / Zingarelli, Kiss me Kate / Porter, Sweeney Todd / Sondheim, Ιοκάστη / Κουρουπός) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ηρώδειο, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο μουσείο Μπενάκη, στον φιλολογικό σύλλογο ‘Παρνασσό’, στο Ωδείο Αθηνών, στο Βeton 7, στο Vault Theater Plus, στο Θέατρο ¨Λευτέρης Βογιατζής¨, στην Ιόνιο Ακαδημία Κέρκυρας και στο θέατρο ‘Απόλλων’ της Ερμούπολης Σύρου (Φεστιβάλ Αιγαίου).

Στους ρόλους που έχει ερμηνεύσει συμπεριλαμβάνονται οι Escamillo (Carmen / Bizet), Silvio (I Pagliacci / Leoncavallo), Aeneas (Dido and Aeneas / Purcell), Sharpless (Madama Butterfly / Puccini), Monterone, Rigoletto (cover) (Rigoletto / Verdi), Πέτρος (El Greco / Χατζηνάσιος), Τραυματιοφορέας (Hinundzuruck / Hindemith), Αlfio (Cavalleria rusticana / Mascagni), Officer (The penalcolony  /Glass), The King (The Idea / Holst), Melisso (Alcina / Handel), Υποψήφιος βουλευτής (Ο Υποψήφιος / Ξύνδας)

Η δισκογραφική του δουλειά περιλαμβάνει συμμετοχή σε CD με έργα Επτανησίων συνθετών, καθώς και συμμετοχή στο CD “Rossini” του κόντρα τενόρου FrancoFagioli σε παραγωγή της Deutsche Grammophon, με την Καμεράτα – Armonia Atenea υπό τον Γιώργο Πέτρου. Διδάσκει μονωδία στο Ωδείο Κερκύρας.

 

 

 

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΥΤΣΑΚΗ

Γεννήθηκε στην Πρέβεζα και αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας το 1998. Συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου το 2003 με πτυχιακή εργασία στη μουσική δωματίου και υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Μαρία Κωλέττη.

Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του τμήματος Ιστορίας στην ιστορική έρευνα, διδακτική και νέες τεχνολογίες το 2015. Απέκτησε Δίπλωμα Πιάνου (2002) και ανώτερων θεωρητικών: Δίπλωμα Σύνθεσης (2004) και Φυγής (2000) από την τάξη του κ. Νικόλαο Παπαδημητρίου, καθώς και Αντίστιξης, Ειδικού Αρμονίας, Ενοργάνωσης και Διεύθυνσης μπάντας από την τάξη του κ. Αναστασίου Καζιάνη.

Διδάσκει πιάνο και θεωρητικά στο Ωδείο Κερκύρας, ενώ από το 2003 είναι καθηγήτρια μουσικής στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επίσης δραστηριοποιείται στον τομέα της πιανιστικής συνοδείας. Έχει λάβει μέρος σε διαγωνισμούς και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια συνοδείας με τους Angeline Pondepeyre (CNSM), Rachel Yakar, Jennifer Driscoll και Δημήτρη Γιάκα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και σύνθεσης με τον κ. Θεόδωρο Αντωνίου. Υπήρξε πιανίστα της χορωδίας του Ο.Τ.Ε. Κέρκυρας και έχει εμφανιστεί σε συναυλίες μουσικής δωματίου, αλλά και με φωνητικά ή ορχηστρικά σύνολα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.