Επίσημη πρώτη για τις πτήσεις εξωτερικού στο Αεροδρόμιο “Ι. Καποδίστριας”, με την Κέρκυρα να υποδέχεται, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, τους πρώτους επισκέπτες. Επρόκειτο για πτήση της easyJet με περίπου 130 επιβάτες, προερχόμενη από το Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας.
Για την υποδοχή τους, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων διοργάνωσε μια εκδήλωση υποδοχής, συνεργαζόμενος με τους τουριστικούς φορείς και με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ένωσης “Ο Καποδίστριας” και με μέλη του Λυκείου Ελληνίδων με την παραδοσιακή κερκυραϊκή φορεσιά. Οι επιβάτες της πρώτης πτήσης εξωτερικού για τη σεζόν εντυπωσιάστηκαν από τη ζεστή υποδοχή, άκουσαν ελληνική μουσική και απόλαυσαν κεράσματα από τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.
Συνολικά 10 πτήσεις από 7 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες αναμένονταν την Κυριακή στο Αεροδρόμιο της Κέρκυρας, ένα πρώτο θετικό δείγμα για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής περιόδου.
Τα στοιχεία των κρατήσεων δείχνουν ότι το νησί θα “βουλιάξει” από κόσμο, καθώς, σταδιακά, αναμένεται αύξηση των πτήσεων -με πρώτη κορύφωση την περίοδο του Πάσχα- και μεγάλη πληρότητα στα αεροσκάφη. Η βρετανική αγορά διατηρεί τα ηνία με τις περισσότερες αφίξεις, ενώ και η γερμανική αγορά βρίσκεται παραδοσιακά στη δεύτερη θέση σε αριθμό επιβατών.

Δώρα Ασπρέα