Το πρόβλημα της σχολικής στέγης που ήρθε –ξανά- στο προσκήνιο με το περιστατικό στο 6ο νηπιαγωγείο, δυστυχώς είναι χρόνιο και ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει από τους αρμόδιους για να δρομολογηθεί κάποια λύση.

Το ΜέΡΑ25 Κέρκυρας οργάνωσε μια συζήτηση-καταγραφή των προβλημάτων της σχ. στέγης στο νησί μας, με σκοπό να βοηθήσει στην ανάδειξη τους.

Στη συζήτηση, οι βουλευτές του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα, Μαρία Απατζίδη, Κρίτων Αρσένης και τα τοπικά μας μέλη, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα δεδομένα και τα προβλήματα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπ/σης, από εκπροσώπους των συλλόγων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και από την Ένωση γονέων και κηδεμόνων. Από την πλευρά των δήμων –που είναι και οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων-, παρότι προσκλήθηκαν, μόνο ο πρ. Δημ. Συμβουλίου του δήμου Βόρειας Κέρκυρας κος Π. Παπαδάτος παρέστη και τοποθετήθηκε για τις ενέργειες του δήμου του, ενώ οι εκπρόσωποι των δήμων Νότιας αλλά και Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων δεν συμμετείχαν στη συζήτηση.

Κτίρια νοικιασμένα ακατάλληλα για εκπαιδευτήρια, παλιά μοναστήρια που φιλοξενούν νήπια, κοντέινερ σε αυλές και σοβάδες που από καθαρή τύχη δεν πέφτουν σε κεφάλια μαθητών, είναι μια πραγματικότητα που δεν τιμά την Κέρκυρα και δεν αξίζει στον κερκυραίο.

Οι βουλευτές του ΜέΡΑ25 δεσμεύτηκαν ότι θα αναδεικνύουν το θέμα με κάθε ευκαιρία, γιατί πέρα και πάνω από οποιαδήποτε κομματική «σημαία», βρίσκεται η ζωή και η ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών μας.