Με τρεις μήνες καθυστέρηση λόγω των μέτρων καταπολέμησης της πανδημίας το Μουσείo Μουσικής «Νικόλαος Χαλικιόπουλος Μάντζαρος» της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας είναι και πάλι επισκέψιμο από την 1η Ιουλίου 2020. Ακολουθώντας την πρόσφατη σχετική νομοθετική πρόβλεψη που επιτρέπει πλέον τη λειτουργία των μουσείων ανά την επικράτεια το Μουσείο Μουσικής είναι πλέον έτοιμο να δεχτεί τους επισκέπτες του για δέκατη χρονιά, τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. Στο πλαίσιο αυτό:
1)    Θα επιτρέπεται η ταυτόχρονη παραμονή στο χώρο δύο (2) επισκεπτών με μόνη εξαίρεση τις οικογένειες (γονείς συν τέκνα). Τήρηση αποστάσεων τουλάχιστον 1,5 μέτρου.
2)    Προβλέπεται η απολύμανση των χεριών πριν και μετά την έξοδο από τον χώρο του Μουσείο.
3)    Η παραμονή στον χώρο του Μουσείου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 20 λεπτά της ώρας.
4)    Δεν θα είναι δυνατή η προσβαση κανενός σε άλλον χώρο του κτηρίου της Φιλαρμονικής πλην του Μουσείου και των βοηθητικών χώρων του (1ος όροφος).
5)    Προβλέπεται ξεχωριστή είσοδος και έξοδος από τον χώρο του Μουσείο.
6)    Στη φάση αυτή δεν είναι δυνατή η ξενάγηση και παρουσία στον χώρο γκρουπ επισκεπτών.

Το Μουσείο Μουσικής της «Παλαιάς Φιλαρμονικής», το μοναδικό του είδους του στην Ελλάδα και έχον πλέον και τη σχετική αναγνώριση από το Υπουργείο Πολιτισμού (Μητρώο Μουσείων Νεώτερου Πολιτισμού), συμπληρώνει φέτος την πρώτη δεκαετία δράσης του μέσα σε μια παγκοσμίως πρωτόγνωρη κατάσταση.
Με αίσθημα ευθύνης προς τους επισκέπτες του και σεβασμού προς την ιστορικότητα που εκπροσωπεί είναι έτοιμο να υποδεχθεί φιλόμουσους και φιλίστορες από την 1 Ιουλίου 2020, Δευτέρα έως και Σάββατο, 9.30–13.30.

Πρόσθετοι τρόποι επικοινωνίας:
τηλ.: 26610 38765 / 6974319983 / 6977243289
email: info@museum.fek.gr
twitter: https://twitter.com/corfumusmuseum