Μία Αμερικανίδα 21 ετών είναι το νεότερο άτομο που κατόρθωσε να επισκεφθεί και τα 196 κυρίαρχα κράτη στον κόσμο

Πρόκειται για τη Λέξι Άλφορντ, η οποία στα τέλη Μαΐου ταξίδεψε στη Βόρεια Κορέα, καταρρίπτοντας – ανεπίσημα – το ρεκόρ του 24χρονου Βρετανού Τζέιμς Άσκουιθ.

Εφόσον αποδείξει – με την υποβολή περίπου 10.000 στοιχείων – θα κερδίσει και επισήμως μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness.

Η Άλφορντ μεγάλωσε σε οικογένεια που έχει στην ιδιοκτησία της ταξιδιωτικό γραφείο στην Καλιφόρνια, συνεπώς ταξίδευε από μικρή.

Όπως περιέγραψε στο περιοδικό Forbes, αναφερόμενη στις προκλήσεις που αντιμετώπισε, το ταξίδι της στη Βόρεια Κορέα ήταν το πιο δύσκολο, με δεδομένη την ταξιδιωτική απαγόρευση από τις ΗΠΑ.

Τελικά βρήκε την ευκαιρία να επισκεφθεί τη βορειοκορεατική πλευρά στις αίθουσες συνεδριάσεων του θρυλικού «μπλε κτηρίου», στην Αποστρατικοποιημένη Ζώνη στα σύνορα Βόρειας – Νότιας Κορέας, με τα ρεκόρ Γκίνες να θεωρούν έγκυρο το ταξίδι της.

Η ίδια πάντως δήλωσε απογοητευμένη που δεν επισκέφθηκε και άλλα σημεία στη Βόρεια Κορέα και προανήγγειλε ότι θα την επισκεφθεί «σωστά» μόλις αρθεί η ταξιδιωτική απαγόρευση των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από AFP