Με ανάρτηση του ο Γιάννης Κοντός στη σελίδα του facebook γνωστοποίησε την ανάρτηση  του βρετανικού παλατιού για την Επιμνημόσυνη Δέηση για τον Πρίγκηπα Φίλιππο την ώρα της κηδείας του.

Τετοιες κινήσεις προβάλλουν την Κέρκυρα διεθνώς καταλήγει η αναρτηση του κ. Κοντου.

ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ:
Νομιζω αξίζουν συγχαρητήρια στον Μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών & Δ.Ν. κ. Νεκτάριο για την πρωτοβουλία του να τελέσει, στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνα, Επιμνημόσυνη Δέηση για τον Πρίγκηπα Φίλιππο, την ώρα της κηδείας του, καθώς και σε όλους τους συμμετέχοντες. Οι κινήσεις αυτές προβάλλουν την Κέρκυρα διεθνώς. Στεφάνι απέστειλε ο τ. Βασιλιάς Κωνσταντίνος, ενώ φαίνεται (από την σχετική ανάρτηση) ότι το ίδιο το Βρετανικό Παλάτι ασχολήθηκε με το γεγονός.

Η ανάρτηση στην σελίδα της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ

Corfu, the birthplace of Prince Philip, honored and participated in the mourning on the day of the deceased’s funeral, with a memorial prayer performed at the Church of St. Spyridon. We see the laurel wreath of King Constantine and Queen Anne-Marie of the Hellenes.
Η Κέρκυρα, η γενέτειρα του Πρίγκιπα Φιλίππου, τίμησε και συμμετείχε στο πένθος την ημέρα της κηδείας του νεκρού, με μνημοσύνη προσευχή που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου. Σπυρίδων. Βλέπουμε το δαφνό στεφάνι του βασιλιά Κωνσταντίνου και της βασίλισσας Αννης-Μαρί των Ελλήνων.