Στην τοποθέτηση πυροσβεστικού κρουνού προχώρησε η ΔΕΥΑΚ προκειμένου να αντιμετώπισει τις δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν το μεσημέρι της Τετάρτης όπως ανάρτησε o συμπολίτης μας στην σελίδα του στο facebook Ανδρέας Χατζηανδρέου. Με τη σειρά του απηύθυνε έκκληση να σταματήσουν οι φωτιές.

Πλέον είναι έκδηλη η ανησυχία των κάτοικων τις περιοχής και όχι μόνο καθώς το φαινόμενο απο τις πυρκαγιές που ξεσπούν σε δασικές εκτάσεις απο καύση ξερών χόρτων σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Η ανάρτηση

Σήμερα το απόγευμα εκδηλώθηκαν δύο φωτιές στο Σπαρτύλα (ευτυχώς όχι ταυτόχρονα). Η πρώτη γύρω στις 14:30 και η δεύτερη γύρω στις 17:15. Αντιμετωπίστηκαν και οι δύο με επιτυχία από την Πυροσβεστική υπηρεσία με επικεφαλής τον Nikos Avlonitis.

. Eκτός από την Π.Υ. που έσπευσε άμεσα, από τα πρώτα λεπτά κατέφθασε όχημα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων που λόγω του μικρού όγκου του μπόρεσε να πλησιάσει αρκετά κοντά στη φωτιά και να συνδράμει στην προσπάθεια της Π.Υ.

Επίσης η ΠΡΟΕΔΡΟΣ της κοινότητας Γιάννα Μιχαλά από την πρώτη στιγμή ήταν στο συμβάν και με άμεσες ενέργειες της, η ΔΕΥΑΚ σε χρόνο ρεκόρ(έμεινα άναυδος) τοποθέτησε ένα κρουνό σε κοντινό σημείο για τη διευκόλυνση της πλήρωσης των πυροσβεστικών οχημάτων. Εξαιρετική συνεργασία, επαγγελματισμός, αποτελεσματικότητα!!! (μακάρι είχαν αυτές τα χαρακτηριστικά και αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τις δύο φωτιές).ΠΡΟΣΟΧΗ -ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ. Εύχομαι να ήταν οι τελευταίες για φέτος!!!