Περίπου 17,5 εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένεται να ταξιδέψουν αεροπορικώς σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια της ταξιδιωτικής περιόδου για την Ημέρα Εργασίας, που εκτείνεται από τις 28 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου. Την εκτίμηση αυτή έδωσε χθες 20 Αυγούστου ο οργανισμός Airlines for America (A4A). Ο εκτιμώμενος αριθμός ταξιδιωτών αυτή την περίοδο είναι αυξημένος κατά 4% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, όταν ταξίδεψαν 16,9 εκατομμύρια επιβάτες.

Με τους ναύλους σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και την ικανοποίηση του πελάτη σε ιστορικά υψηλά, οι Αμερικανοί ταξιδιώτες αναμένεται να καταγράψουν νέο ρεκόρ κατά την περίοδο της week-long Labor Day travel, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Α4Α John Heimlich.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες αναμένεται να μεταφέρουν κατά μέσο όρο 2,51 εκατομμύρια επιβάτες την ημέρα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Την Παρασκευή 30 Αυγούστου αναμένεται να μεταφέρουν τους περισσότερους επιβάτες (2,98 εκατομμύρια), την προηγούμενη ημέρα Πέμπτη 29 Αυγούστου θα μεταφέρουν 2,82 εκατομμύρια επιβάτες και τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, 2,71 εκατομμύρια επιβάτες.

Οι αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ έχουν καθημερινά 300 πτήσεις λιγότερες, λόγω της γείωσης των αεροσκαφών 737 MAX, γι αυτό και προσθέτουν καθημερινά 109.000 θέσεις αυτήν την περίοδο στα δρομολόγιά τους για να εξυπηρετήσουν τους επιπλέον 95.000 ημερήσιους επιβάτες της week-long Labor Day travel.

Πηγή:tornosnews.gr