Οι καλοκαιρινές κρατήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) μειώθηκαν κατά 4,6% σε σχέση με την περυσινή χρονιά, λόγω της αβεβαιότητας του Brexit, σύμφωνα με τη ForwardKeys.

Η Ελλάδα λιγότερο επηρεασμένη από το Βrexit Η Ισπανία, με μερίδιο αγοράς της ΕΕ στο 53%, βρίσκεται σήμερα πίσω με 7% στις καλοκαιρινές κρατήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου σε σύγκριση με πέρυσι. Ακόμη, η Ελλάδα με (2,7%),η Κύπρος με (6,9%) και η Πορτογαλία με (10,6%) βρίσκονται πίσω στις κρατήσεις.

Σημειώνεται, πως η ForwardKeys, η οποία αναλύει 17 εκατομμύρια από συναλλαγές κρατήσεων την ημέρα, δήλωσε ότι τα στοιχεία της έδειξαν, ότι οι ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου κατευθύνονταν και σε άλλους προορισμούς στη νότια Μεσόγειο. Η Τουρκία, η οποία κατέχει το 40% των κρατήσεων εκτός της ΕΕ, βλέπει τη ζήτηση να φτάνει το 31% σε σχέση με πέρυσι.

Η Τυνησία, η Αίγυπτος και η Τζαμάικα είναι επίσης σε καλό επίπεδο. Οι αναλύσεις για το έτος Η ανάλυση από τις κρατήσεις  των ταξιδιωτικών πρακτορείων για ταξίδια που ξεκινούν από τον Ιανουάριο έως το τέλος του Οκτωβρίου του 2019 προβλέπει, ότι συνολικά θα υπάρξει σταθερή ανάπτυξη αυτό το καλοκαίρι. Οι κρατήσεις στον υπόλοιπο κόσμο (χώρες εκτός ΕΕ) έχουν σημειώσει αύξηση κατα 13,8%, εμφανίζοντας  για τη συνολική καλοκαιρινή περίοδο αύξηση 0,2% σε σχέση με πέρυσι.

Σημειώνεται, πως τα αεροπορικά ταξίδια μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των χωρών της ΕΕ αντιπροσώπευαν το 70% της συνολικής εναέριας κυκλοφορίας της Βρετανίας το 2018.

Ακόμη, τα εξερχόμενα επίπεδα πρώτης τριμήνου είναι κρίσιμα για τα ετήσια αποτελέσματα. Tέλος, η ForwardKeys δήλωσε ότι τα ευρωπαϊκά καλοκαιρινά ταξίδια έφτασαν στο 59% μέχρι τα τέλη Μαρτίου του περασμένου έτους.

Πηγή: money_tourism