Είδαν και έπαθαν” οι ομάδες διάσωσης των ορεινών περιοχών της Cinque Terre, με τους τραυματισμούς τουριστών που πήγαιναν στα μονοπάτια, “ξυπόλητοι στα αγκάθια”.
Φόραγαν σανδάλια ή σαγιονάρες με αποτέλεσμα να τραυματίζονται και να απασχολούν κάθε λίγο και λιγάκι της ομάδες διάσωσης.

Η αρχή του εθνικού πάρκου ξεκινά φέτος μια ενημερωτική εκστρατεία, προκειμένου να πείσει τους τουρίστες να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι και να μπαίνουν στα μονοπάτια με τον κατάλληλο εξοπλισμό.
Όσοι δεν πειθαρχήσουν και καλέσουν σε βοήθεια θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα από 50 έως και 2.500 ευρώ, ανάλογα με την αναστάτωση και τα έξοδα με τα οποία θα επιβαρύνουν τις αρχές.

“Το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι έρχονται εδώ πιστεύοντας ότι βρίσκονται στην παραλία, αλλά τα μονοπάτια πάνω από τα χωριά είναι σαν μονοπάτια στο βουνό”, δήλωσε ο Patrizio Scarpellini, επικεφαλής του εθνικού πάρκου Cinque Terre.

Πέρυσι έπρεπε να βοηθήσουν μια γερμανική οικογένεια που προσπάθησε να διασχίσει ένα βραχώδες μονοπάτι με ένα παιδί σε καροτσάκι και έναν ηλικιωμένο άνδρα που είχε μπει σε δύσβατη περιοχή, παρά το γεγονός ότι είχε ένα πόδι σε γύψο.

Το Cinque Terre είναι όλο και πιο δημοφιλές ως προορισμός. Τώρα προσελκύει περίπου 2,5 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο. Η αυξανόμενη κίνηση προβληματίζει τους υπεύθυνους για το αν θα κλείσουν κάποια μονοπάτια για να περιοριστούν οι επιπτώσεις στο περιβάλλον.