Περισσότερα ταξίδια στο εξωτερικό, αλλά με λιγότερες δαπάνες προτίθενται να κάνουν οι Βρετανοί τουρίστες το 2019, σύμφωνα με τον δείκτη Holiday Confidence της First Rate Exchange Services.

Μάλιστα, τα στοιχεία της έκθεσης –η έρευνα έγινε σε δείγμα 5.114 καταναλωτών- δείχνουν πτώση 2 μονάδων του δείκτη κόστους κράτησης (στις 39 μονάδες), που αναφέρεται στο κόστος ταξιδιωτικών κρατήσεων και διαμονής, κάτι που σημαίνει οτι οι Βρετανοί συγκρατούν τις ταξιδιωτικές δαπάνες στα πακέτα διακοπών ή στα μεμονωμένα ταξίδια τους.

Μείωση 3% παρατηρείται και στον αριθμό όσων προτίθενται να πληρώσουν περισσότερα για κράτηση διακοπών και αύξηση 1% όσων επιθυμούν να πληρώσουν λιγότερα σε σχέση με το παρελθόν.

Η έκθεση επισημαίνει οτι η τάση αυτή μπορεί να οφείλεται στις μεγάλες προσφορές στις οποίες προέβησαν οι ταξιδιωτικές εταιρίες την περίοδο πριν και κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ 2018, όμως προειδοποιεί οτι η προσδοκία για εκπτώσεις την ερχόμενη χρονιά μπορεί να αποδειχθεί εσφαλμένη και ίσως αναγκαστούν να θυσιάσουν στην ποιότητα καταλύματος για να συγκρατήσουν το κόστος διακοπών χαμηλά.

Ο αριθμός των Βρετανών που επιθυμεί διακοπές στο εξωτερικό παρουσιάζει αύξηση 1%, στο 55%, ενώ μειωμένο είναι το μερίδιο όσων δεν προγραμματίζουν ταξίδια στο εξωτερικό (27%).

Μεγαλύτερο ποσοστό από πέρυσι, όσων προγραμματίζουν ταξίδια (46% έναντι 44% πέρυσι) έχουν ήδη κάνει κράτηση διακοπών.

Πηγή:tornosnews.gr