Για πρώτη φορά στην ιστορία του βρετανικού τουρισμού, φέτος η πλειονότητα των Βρετανών έκανε τουλάχιστον 2 ταξίδια ετησίως, που αντιστοιχούν σε 54 εκατ. ταξίδια, σύμφωνα με έρευνα της έκθεσης World Travel Market του Λονδίνου.

Τα στοιχεία της WTM δείχνουν οτι το 51% έκανε διακοπές τουλάχιστον 2 φορές μέσα στο 2018 και το ένα πέμπτο τουλάχιστον 3.

Οι Βρετανοί πραγματοποίησαν 106 εκατ. ταξίδια αναψυχής το 2017, με πάνω από τα μισά (59 εκατ.) να πραγματοποιούνται εντός του Ην. Βασιλειου και τα υπόλοιπα (46,6 εκατ.) στο εξωτερικό.

Το 32% έκανε 2 φορές διακοπές το 2018 (34 εκατ. ταξίδια), με το 12% να κάνει 3 (13 εκατ.) και το 7% τουλάχιστον 4 (7,5 εκατ. ταξίδια).

Πέρα από το Ην. Βασίλειο που ήταν ο κορυφαίος προορισμός τους, οι απόλυτοι προορισμοί εξωτερικού ήταν η Ισπανία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ και η Ιταλία.

Το 49% δήλωσε οτι επιθυμεί περισσότερο από τις διακοπές την ξεκούραση δίπλα στην πισίνα ή στη θάλασσα, ενώ τα αξιοθέατα είναι η κορυφαία δραστηριότητα διακοπών για το 77% των Βρετανών, με τις πολιτιστικές εμπειρίες να ακολουθούν (60%).

Παρά τις αντιξοότητες στην οικονομία, οι Βρετανοί φαίνονται αποφασισμένοι για διακοπές, είτε στο εσωτερικό, είτε στο εξωτερικό, και όλο και περισσότεροι μπορούν πλέον να καλύψουν τα έξοδα τουλάχιστον 2 διακοπών το χρόνο, δήλωσε ο Paul Nelson της World Travel Market.

Σύμφωνα με στοιχεία της ένωσης βρετανών τουρ οπερέιτορ, ΑΒΤΑ, τον Αύγουστο του 2018 ταξίδεψαν στο εξωτερικό 2,2 εκατ. Βρετανοί.

Πηγή:tornosnews.gr