Τα ταξίδια εκτός σεζόν γίνονται όλο και πιο δημοφιλή για τους Βρετανούς τουρίστες, την ώρα που οι προορισμοί αναζητούν τρόπους να αντιμετωπίσουν τον υπερτουρισμό τους μήνες της υψηλής σεζόν.

Όπως αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα που διενήργησε το δίκτυο πολυτελών διακοπών Virtuoso, οι ταξιδιώτες στην πλειονότητά τους δηλώνουν ότι προτίθενται να επισκεφθούν δημοφιλείς προορισμούς σε περιόδους εκτός σεζόν.

Ανάμεσα στους 10 κορυφαίους αυτούς προορισμούς, οι 7 είναι Ευρωπαϊκοί, με την Ιταλία και τη Γαλλία να βρίσκονται σε υψηλή θέση προτιμήσεων.

Η άνοδος των κρατήσεων απασχολεί πολλούς προορισμούς, όπως η Ιταλία, λόγω των επιπτώσεων του υπερτουρισμού, και, ως αποτέλεσμα, οι επαγγελματίες του τουρισμού καλούν τους πελάτες τους να ταξιδεύουν εκτός σεζόν.

Σύμφωνα με την έκθεση 2023 Travel Trends της Virtuoso, το 74% των ταξιδιωτών προτίθενται να αυξήσουν τις δαπάνες τους ώστε να ταξιδεύουν βιώσιμα εάν γνωρίζουν πού κατευθύνονται τα χρήματά τους, και το 70% δήλωσε ότι τα βιώσιμα ταξίδια αναβαθμίζουν την εμπειρία των διακοπών τους.

Επιπλέον, οι ταξιδιώτες πλέον κάνουν κράτηση για τα ταξίδια τους κατά μέσο όρο 58 ημέρες πριν από την ημερομηνία διαμονής στο ξενοδοχείο στα ταξίδια εσωτερικού και 80 ημέρες πριν την ημερομηνία του ταξιδιού για διεθνή ταξίδια, έναντι 44 και 60 ημερών το 2019.

ΠΗΓΗ: tornosnews