Ένα σημαίνον στέλεχος του ISIS, που είχε δώσει εντολή για την εκτέλεση εκατοντάδων ανθρώπων στη Συρία, συνέλαβαν οι τουρκικές Αρχές στη Σμύρνη, ενώ προσπαθούσε να περάσει στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας ως πρόσφυγας.

Ο τζιχαντιστής που έχει δώσει εντολή για εκτέλεση πάνω από 700 ανθρώπων συνελήφθη μαζί με άλλους τρεις τρομοκράτες του «Ισλαμικού Κράτους».

Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο λεγόμενος «εμίρης» του Ντέιρ Εζ Ζορ -μιας μεγάλης πόλης στην ανατολική Συρία- και οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες εντοπίστηκαν στη Σμύρνη μαζί με ομάδα Σύριων που προσπαθούσαν να περάσουν στην Ευρώπη.

Ήταν ανάμεσα στους υπευθύνους της εκτέλεσης 700 αμάχων στην επαρχία Σαϊντάτ της Συρίας στις 14 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ήταν από τους στενότερους συνεργάτες του ηγέτη του «Ισλαμικού Κράτους», Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι και υποψήφιος διάδοχός του μετά τον θάνατό του.

Οι τέσσερις τζιχαντιστές ανακρίνονται από την αντιτρομοκρατική στη Σμύρνη. Η είδηση φυσικά παίζει σε πρώτο πλάνο στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, καθώς πρόκειται για σύλληψη ενός ηγετικού στελέχους του Ισλαμικού Κράτους. Μια ακόμη υπόθεση που αποδεικνύει πόσο εύθραυστη είναι η σχέση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Που αποδεικνύει πόσο εύκολο είναι να δημιουργηθεί φωτιά από μία… σπίθα.

Όλα αυτά ενώ στην Τουρκία ζουν περίπου 4 εκατομμύρια πρόσφυγες από την Συρία, ενώ τον τελευταίο καιρό οι προσφυγικές ροές από την Τουρκία προς την Ελλάδα παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις. Τόσο από τον Έβρο, όσο και από τα ελληνικά νησιά.

Τις πληροφορίες μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.