Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν αφού ένα αεροπλάνο με αλεξιπτωτιστές συνετρίβη σε ποταμό στη Σουηδία.

Το αεροσκάφος συνετρίβη σε ποταμό έξω από Umea στη βόρεια Σουηδία στις 14:09 τοπική ώρα. Οι μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν ένα δυνατό κρότο και είδαν το αεροπλάνο να πέφτει. Οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν επιζώντες στη συντριβή.

Οι εικόνες είναι σοκαριστικές. Το πρώτο βίντεο με την στιγμή της συντριβής βλέπει το «φως» της δημοσιότητας και δείχνει το αεροσκάφος να πραγματοποιεί… ελεύθερη πτώση με ιλιγγιώδη ταχύτητα πριν την συντριβή!

Η πρώτη φωτογραφία από την περιοχή:

Η στιγμή της πτώσης:

Βίντεο από την πτώση του αεροσκάφους

Δείτε σχετικό βίντεο από την μοιραία πτώση:

Σύμφωνα με την De Telegraaf, η κυκλοφορία στα τρένα έχει διακοπεί στην περιοχή, με ασθενοφόρα να σπεύδουν στο σημείο. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν επίσης καταφθάσει, καθώς το αεροσκάφος φέρεται να είναι γεμάτο κηροζίνη.

Εκπρόσωπος των τοπικών ομάδων διάσωσης ανέφερε σχετικά: «Είμαστε ήδη στην περιοχή με μια ομάδα ανθρώπων, που βοηθούν τα ασθενοφόρα και έχουμε δημιουργήσει ειδικό σημείο για την παροχή ψυχολογικής και κοινωνικής φροντίδας στους συγγενείς. Πρόκειται για ένα αεροπλάνο που μετέφερε αλεξίπτωτα και φαίνεται πως κάτι συνέβη λίγο μετά την απογείωση».

Στο μεταξύ, ένας εμπειρογνώμονας στο κομμάτι των πτήσεων, δήλωσε σε σουηδική ιστοσελίδα πως…«μπορεί να υπάρχουν αρκετοί λόγοι που οδήγησαν σε συντριβή, αλλά όπως φαίνεται, είναι πολύ πιθανό πως μια γρήγορη αλλαγή στο κέντρο βάρους, προκάλεσε αστάθεια και, συνεπώς την πτώση του αεροσκάφους».

Πηγή : iefimerida.gr