Την εκπαίδευση στην ψηφιακή εποχή ενίσχυσε ο Δήμος Τρικκαίων, προχωρώντας, παρουσία των διευθυντών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, στη δωρεάν παραχώρηση 160 κιτ προγραμματισμού και ρομποτικής.

Τα κιτ που δίνονται (raspberry, arduino, lego), αφορούν παιδιά διαφορετικών ηλικιών και σχέσης με τη ρομποτική και τον προγραμματισμό.

Μετά το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό, μια παγκόσμια καινοτομία που ξεκίνησε από τα Τρίκαλα, τώρα ήρθε η πρωτουβουλία Smart City. Πρόκειται για ένα πιλοτικό τεχνολογικό εγχείρημα για τους πολίτες, που συνδυάζει τις σύγχρονες ανάγκες και τη μελλοντική κατάσταση στις πόλεις, με εργαλείο τις εξελίξεις στην πληροφορική.

Με τη νέα πρωτοβουλία του δήμου ξεκινά μια νέα εποχή για όλα τα σχολεία του Δήμου Τρικκαίων, για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα ανταποκριθούν στις προκλήσεις της ψηφιακής πραγματικότητας. Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος, Δημήτρης Παπαστεργίου, τόνισε ότι «τα Τρίκαλα μπαίνουν σε μια νέα εποχή. Με την παράδοση των κιτ ρομποτικής και προγραμματισμού, θα δείξουμε και θα αποδείξουμε, ότι αυτός ο δήμος, αυτή η πόλη, μπορεί να σκάφτεται και να πράττει διαφορετικά. Σκοπός μας είναι, τα σχολεία μας να γίνουν ακόμη πιο σύγχρονα και να προσφέρουμε στους μαθητές μας έναν νέο τρόπο σκέψης, έναν νέο τρόπο αντίληψης, σε μία επόμενη ημέρα της Παιδείας στην πόλη, το δήμο μας και τη χώρα».