Το Δ.Σ των Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας στη συνεδρίαση του στις 23/09/2020 συζήτησε και αποφάσισε τα εξής:

  • Ως εργαζόμενοι γονείς χαιρετίζουμε με υπερηφάνεια τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μαθητών και των εκπαιδευτικών που έχει προκαλέσει η επικίνδυνη πλέον αδιαφορία της κυβέρνησης. Να σταματήσει τη τρομοκρατία και τη διαστρέβλωση των αυτονόητων αιτημάτων τους, είναι τουλάχιστον θράσος να τσουβαλιάζει τα παιδιά μας σε ακατάλληλα κτήρια και κοντέινερ , να βάζει την υγεία τους σε κίνδυνο ενώ ταυτόχρονα παζαρεύει μαχητικά αεροσκάφη 4 δις ευρώ!!!

Απαιτούμε τώρα:

  1. Σχολεία καθαρά με 15 μαθητές το πολύ ανά τάξη, νέες αίθουσες διδασκαλίας και πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού.
  2. Κονδύλια στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια Μ.Α.Π , είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κ.τ.λ.
  3. Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων για την καθαριότητα των σχολείων με πλήρη δικαιώματα.
  4. Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς με ευθύνη του κράτους.
  • Καλούμε τους συναδέλφους του κλάδου των κατασκευών να συμμετάσχουν και να στηρίξουν το παγκερκυραϊκό συλλαλητήριο  στις 28/09 στο Εργατικό Κέντρο στις 10:00. Να σταθούμε στο πλάι του Συνδικάτου Επισιτισμού –Τουρισμού που προχωρά σε 24ωρη απεργία στο πλαίσιο της μέρας πανελλαδικής δράσης του κλάδου. Η τρομοκρατία, οι ατελείωτες και απλήρωτες υπερωρίες, οι μειώσεις στους μισθούς, το τσάκισμα στο σύνολο των δικαιωμάτων είναι η γραμμή της εργοδοσίας και είναι ίδια και ενιαία είτε στο ξενοδοχείο είτε στο super market είτε στο εργοτάξιο και στο γιαπί! Ακριβώς  αυτός είναι ο λόγος που ενιαία πρέπει να σταθούμε απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδοσία για να καταλάβουν ότι αν ο δικός μας χειμώνας θα είναι μια φορά δύσκολος, ο δικός τους θα είναι δέκα.

Το σωματείο μας θα σταθεί με ταξική αλληλεγγύη στο συνδικάτο των ξενοδοχοϋπαλλήλων όπου η ηγεσία της ομοσπονδίας του κλάδου το σέρνει στα δικαστήρια (μέρα πανελλαδικής δράσης που τυπικά και η ίδια καλεί)  δείχνοντας και με αυτό το τρόπο ότι η κατρακύλα της συνδικαλιστικής μαφίας δεν έχει πάτο.

  • Επιπλέον οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του συνδικάτου μας στο εργατικό κέντρο της Κέρκυρας σε συντονισμό με τα υπόλοιπα ταξικά σωματεία του Π.Α.ΜΕ συνυπογράψαμε επιστολή 56 αντιπρόσωπων των πρωτοβάθμιων σωματείων και καλούμε τους εργατοπατέρες της διορισμένης διοίκησης να αφήσουν τα παιχνίδια σε βάρος των εργαζομένων του νησιού. Οι παρατάσεις δε δίνονται για να κρατούν τις καλοταϊσμένες καρέκλες τους χωρίς διαδικασίες, είναι υποχρεωμένοι και καταστατικά πλέον να διεξάγουν Γενική συνέλευση των αντιπροσώπων, η οποία αποτελεί και το ανώτερο όργανο του εργατικού κέντρου και εκεί να ληφθουν όλες οι αποφάσεις για διεξαγωγή συνεδρίου και αρχαιρεσιών.

Η διορισμένη «εργοδοτική» πλειοψηφία είναι του κινήματος ο κορονοιος και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, κάθε τίμιο συνδικαλιστή ,κάθε σωματείο να πάρει θέση και να στείλει τους υπηρέτες της κυβέρνησης και της εργοδοσίας σε μόνιμη καραντίνα!!

Συνάδελφοι, δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο!! Για τα παραπάνω ζητήματα και όσα ακόμα σχεδιάζουν αυτοί που τζογαρουν  την υγεία του λαού για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τα μέλη του συνδέσμου σε συνέλευση στις 07/10 και ώρα 19:00 στο Εργατικό Κέντρο έτσι ώστε να οργανώσουμε τη συνέχεια και τη κλιμάκωση του αγώνα για την προστασία της Υγείας, του εισοδήματος και των δικαιωμάτων μας. Το εργατικό κίνημα δεν τρομοκρατείται και δεν μπαίνει στο «γύψο».

Να πάρουμε όλα τα μέτρα προετοιμασίας για την καλύτερη δυνατή επιτυχία του πανεργατικού συλλαλητηρίου Τρίτη 13 του Οκτώβρη.

Να ακουστεί παντού!!

ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ

Το Δ.Σ Του Συνδέσμου Εργα/των Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας