Δυο συνεχόμενες ημέρες 25 και 26 Οκτωβρίου  τίμησε με την παρουσία του το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ Νεκτάριος.

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου χοροστάτησε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Αγίων Δούλων, μετά το πέρας της οποίας χειροθέτησε σε οικονόμο τον εφημέριο του ναού π. Αντώνιο Τούση, έγγαμο, πατέρα δύο παιδιών, εξαίρετο αγιογράφο.

Παρευρέθηκαν οι κ.κ : Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Παπαδάτος, οι Αντιδήμαρχοι Χαρίτων Κουτσούρης, Μουζακίτης Νίκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Καλούδης, Θεόδωρος Μαυρωνάς ,ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Αγίων Δούλων Γιώργος Τσιριγώτης  και πιστοί.

.

Την επομένη μέρα , Δευτέρα 26 Οκτωβρίου ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου χοροστάτησε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στην Ιερή Μονή Αγίου Δημητρίου Αγίων Δούλων.

Παρευρέθηκαν οι κ.κ Γκίκας Στέφανος βουλευτής Κέρκυρας, Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, η Αντιδήμαρχος Σπυριδούλα Κόκαλη και ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Αγίων Δούλων Γιώργος Τσιριγώτης και πιστοί .

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιότατος και ο Βουλευτής Κέρκυρας επισκέφθηκαν συνοδεία του Δημάρχου ,της Αντιδημάρχου και του Προέδρου της Κοινότητας την 29η  γωνιά ανακύκλωσης στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας που ξεκίνησε τη λειτουργία της στους Αγίους Δούλους.

 

Τόσο ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κέρκυρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ Νεκτάριος  όσο και ο βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας , επαίνεσαν τη αξιόλογη δράση του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας στον τομέα της ανακύκλωσης με αποκορύφωμα τα εγκαίνια της 29ης Γωνιάς Ανακύκλωσης. Τονίστηκε πως η ανακύκλωση αποτελεί  μονόδρομο στην προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος. Η επιτυχία της στηρίζεται στην  ευαισθητοποίηση των  κοινωνικών ομάδων στην κατεύθυνση αυτή.