Εγκαινιάζεται για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο η «Ώρα του Πρωθυπουργού»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Παρασκευής θα βρεθεί στη Βουλή για την «Ώρα του Πρωθυπουργού», καθώς στα πλαίσια της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου θα κληθεί να απαντήσει στην ερώτηση του γραμματέα του ΜέΡΑ 25 Γιάννου Βαρουφάκη για το προσφυγικό.  Η ερώτηση του κ. Βαρουφάκη έχει σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια .

Μάλιστα ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 ζητά από τον πρωθυπουργό να ενημερώσει τη Βουλή εάν προτίθεται να κλείσει τον καταυλισμό στη Μόρια και αν θα προχωρήσει στην «κατάργηση των ιδιότυπων εσωτερικών συνόρων που αφαιρούν από μετανάστες το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης εντός της χώρας και εγκλωβίζουν τους κατοίκους των νησιών (Έλληνες και μετανάστες)».

Παράλληλα ο κ. Βαρουφάκης ζητά να ενημερωθεί πότε η πολιτεία θα προβεί σε δημιουργία πολλών μικρών δομών ανά την επικράτεια, έτσι ώστε οικογένειες μεταναστών που σήμερα βρίσκονται στη Μόρια να ενταχθούν στις ανά τη χώρα τοπικές κοινωνίες, με τρόπο που να ωφελεί και τις τοπικές κοινωνίες και τους κατατρεγμένους που βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα.

πηγή: ethnos.gr