Εκτός της «πράσινης λίστας» της Βρετανίας για την ελεύθερη μετακίνηση των τουριστών λόγω covid, μένει η Ελλάδα ως και τον Ιούλιο, γεγονός που αναμένεται να αποτελέσει πλήγμα για τον εγχώριο τουρισμό καθώς οι Βρετανοί βρίσκονται κάθε χρόνο στις πρώτες θέσεις επισκεψιμότητας, ενισχύοντας την τοπική οικονομία με εκατομμύρια ευρώ.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει εντάξει μόλις 7 χώρες στην λίστα ανάμεσα τις οποίες είναι η Μάλτα, η Ισλανδία, το Ισραήλ, τα Κανάρια νησιά και το Γιβραλτάρ.

Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον έχει καταρτίσει λίστες με τα επιδημιολογικά στοιχεία των χωρών προκειμένου να εντάξουν στην «πράσινη λίστα» και νέους ταξιδιωτικούς προορισμούς. Ωστόσο η Ελλάδα φαίνεται να μένει εκτός όχι μόνο τον Μάιο αλλά έως και τον Ιούλιο. Όπως αναφέρει το Bloomberg, επίσημα η βρετανική κυβέρνηση θα ανακοινώσει τη λίστα την Παρασκευή 7 Μαΐου, η ισχύ της οποία θα ξεκινήσει από τις 17 Μαΐου.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα μένει εκτός της «πράσινης λίστας», τουλάχιστον προς το παρόν, έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στη Βρετανία  καθώς μεγάλα τουριστικά γραφεία συμπεριλαμβάνουν την χώρας στους κορυφαίους προορισμούς έχοντας κλείσει ήδη αεροπορικά εισιτήρια, τσάρτερ πτήσεις και ξενοδοχεία.