Περισσότερα από 3 εκατομμύρια νοικοκυριά στη Βρετανία δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ζεστάνουν τα σπίτια τους, ενώ οι μετεωρολόγοι προβλέπουν την έλευση κύματος χαμηλών θερμοκρασιών και χιονιά.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας εξέδωσε πρόβλεψη ότι πολικό κύμα από την Αρκτική θα πλήξει το Ηνωμένο Βασίλειο. Το κύμα αυτό θα μπορούσε να ρίξει τη θερμοκρασία, κατά τη διάρκεια της νύχτας, έως και τους -10C μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Οι οδηγοί αναμένεται να αντιμετωπίσουν δύσκολες συνθήκες στους δρόμους, λόγω πάγου και άσχημων καιρικών συνθηκών, κάνοντας τα ταξίδια με τρένο να διαρκούν περισσότερο από το συνηθισμένο.

Η Υπηρεσία Υγείας και Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε οδηγίες, καλώντας τους πολίτες -και ειδικά τα ευπαθή άτομα- να έχουν σταθερή θεροκρασία στα σπίτια τους στους 18 βαθμούς Κελσίου τουλάχιστον, να φορούν επιπλέον ρούχα και να τρώνε ζεστό φαγητό.

Ωστόσο, περίπου 3 εκατομμύρια νοικοκυριά δεν έχουν την πολυτέλεια να ακολουθήσουν αυτή τη συμβουλή, επειδή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Ίδρυμα Joseph Rowntree και η οικονομολόγος Rachelle Earwaker δήλωσε: «Ο επικίνδυνα κρύος καιρός προκαλεί ανησυχία. Οι άνθρωποι αναγκάζονται να επιλέξουν ανάμεσα σε εππλέον χρέος και την υγεία τους».

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες είναι πιθανό να διαρκέσουν για αρκετό καιρό.

«Οι μπόρες θα γίνουν πιο έντονες με αυξανόμενο κίνδυνο χιονιού καθώς προχωρά η εβδομάδα, ιδιαίτερα σε παράκτιες περιοχές ή σε υψηλότερα εδάφη» ανακοίνωσε το Met Office.

Πηγή: skai.gr