Κοντά στο μέσο όρο των 12 δημοφιλέστερων ευρωπαϊκών προορισμών για τους Βρετανούς τουρίστες βρίσκεται η Κέρκυρα για το 2018, όσον αφορά τις τιμές 8 δημοφιλέστερων προϊόντων του εμπορίου που αγοράζουν συχνότερα οι τουρίστες, σύμφωνα με το βαρόμετρο Holiday Money Report που συνέταξαν τα βρετανικά ταχυδρομεία (Post Office).

To συνολικό κόστος στην Κέρκυρα ανέρχεται σε 77,83 λίρες, με την Sunny Beach της Βουλγαρίας να είναι η φθηνότερη (37,92 λίρες) και την Νίκαια με 106,45 λίρες η ακριβότερη.

Τα στοιχεία από το δέκατο ετήσιο βαρόμετρο δείχνουν ότι η Ελλάδα μπορεί να μην συμπεριλαμβάνεται στους προορισμούς που σημειώνουν φέτος μεγάλες μειώσεις τιμών στα προϊόντα που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι τουρίστες στις διακοπές, όμως οι τιμές της δεν είναι απαγορευτικές.

Άλλωστε, οι τιμές στους περισσότερους ευρωπαϊκούς προορισμούς παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με πέρυσι. Σε παγκόσμιο επίπεδο, από τους 42 συνολικά προορισμούς που διερευνήθηκαν, τις μεγαλύτερες μειώσεις τιμών παρουσιάζουν οι μακρινοί. Ωστόσο, οκτώ από τους 10 προορισμούς με το καλύτερο value για φέτος, βρίσκονται στην Ευρώπη.

Τα στοιχεία αναφέρονται στο κόστος του δείπνου για 2 άτομα με κρασί, ποτών, αντηλιακού και εντομοαπωθητικού. Συγκεκριμένα για την Κέρκυρα, ένα μπουκάλι νερό κοστίζει 0,91 λίρες, ο καφές 2,28 λίρες, το αναψυκτικό 2,28 λίρες, η μπύρα 3,19 λίρες, ένα μπουκάλι κρασί 51,87 λίρες, ένα ποτήρι κρασί 3,19 λίρες, το εντομοαπωθητικό 5,92 λίρες και το αντηλιακό 8,19 λίρες.

πηγή: tornosnews.gr