H ανακοίνωση που εξέδωσε η Δήμαρχος Κ.Κέρκυρας και Διαποντίων  Νήσων απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Α.Αυλωνίτη με αφορμή την επίσκεψη του Α.Τσίπρα στην Κέρκυρα και την συνάντηση τους με τους τέσσερις δημάρχους του νησίου:

Είναι άξιο απορίας που ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέκος Αυλωνίτης συνεχίζει να προσπαθεί να δημιουργήσει αντιπάλους στο πρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης και δει σε αυτό της Δημάρχου Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Η τακτική και το ύφος του θυμίζει άλλες εποχές, ιδιαίτερα σε όλους όσοι παρακολουθούσαν τα πολιτικά πράγματα του τόπου μας πριν από μία και πλέον 15ετία. Είναι περισσότερο από εμφανές ότι τη λέξη παλαιοκομματισμός την γνωρίζει ο ίδιος πολύ καλύτερα, δείχνοντάς μας στην πράξη τον ορισμό της, γι’ αυτό και του επιστρέφω τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό.

Θα περίμενε κανείς από τον κ. Αυλωνίτη, αντί να προσβάλει, με άκρως απρεπείς εκφράσεις θεσμούς και πρόσωπα και δει τη Δήμαρχο και τους Κερκυραίους, να συμφωνήσει μαζί μας με την όποια αναφορά μας, ακόμη και κριτική μας, σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης και της ηγεσίας της αυτοδιοίκησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Αλλά πώς να συμφωνήσει όταν τότε διατηρούσε εγκληματική σιωπή ιχθύος καθήμενος στα μετόπισθεν της πολιτικής περιμένοντας την κατάλληλη – και πλέον συμφέρουσα για τον ίδιο – στιγμή για να επανέλθει στις επάλξεις;

Σε ό,τι αφορά εμένα προσωπικά και την τοποθέτησή μου ως Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων για τα προβλήματα της Κέρκυρας,  απευθυνόμενη στον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, τονίζω ότι εκτός της αναφοράς μου στο μείζον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, παρουσίασα τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του τόπου μας, τις προσπάθειές μας για άντληση πόρων και κατασκευή έργων. Επίσης τόνισα ότι η αυτοδιοίκηση χρειάζεται στήριξη με πόρους και ανθρώπινο δυναμικό για να ανταποκριθεί στο ρόλο της καθώς και ουσιαστικές αρμοδιότητες ώστε να καταστεί λειτουργική και αποτελεσματική προς όφελος των πολιτών. Αλλά αυτά απέφυγε σκοπίμως, όπως εξάλλου συνηθίζει, να τα αναφέρει ο κ. Αυλωνίτης.

Σχετικά με την προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου την οποία παρεχώρησα, θα μας επιτρέψει ο κ. Αυλωνίτης να συνεχίσουμε να επιλέγουμε να κάνουμε πράξη τον υπάρχοντα προγραμματισμό του Δήμου μας.

Σε ό,τι αφορά τον πολιτικό χώρο από τον οποίο προέρχομαι,  ουδέποτε τον έχω αρνηθεί. Στην αυτοδιοικητική μου λογική και πρακτική είμαι υπέρ της συναίνεσης και της σύνθεσης απόψεων και αυτό το έχω αποδείξει στην πράξη και σήμερα σε επίπεδο διοίκησης του Δήμου. Λειτουργώ με γνώμονα το συμφέρον και το όφελος των Κερκυραίων συμπολιτών μου και του τόπου μου προκρίνοντας αυτό ως ύψιστο και ιερό καθήκον.

Τέλος, να τονίσω στον κ. Αυλωνίτη  ότι στην μέχρι τώρα πολιτική μου πορεία δεν έχω συμπεριφερθεί ως πολιτικός γυρολόγος όπως ο ίδιος έχει συνηθίσει να πράττει και δεν σκοπεύω να το πράξω και στο μέλλον