Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

29 Μαρτίου 2024
21.9 C
Corfu

Ένα απλό κόλπο για να μη μαυρίζουν οι πατάτες όταν τις καθαρίζετε

Διαβάστε ακόμα

Σίγουρα έχετε καθαρίσει πατάτες και μέχρι να τις βάλετε στο φαγητό αυτές έχουν γίνει κατάμαυρες. Οι πατάτες γίνονται γρήγορα καφέ όταν εκτίθενται στον καθαρό αέρα επειδή είναι γεμάτες με άμυλο. Όταν το άμυλο εκτίθεται στο οξυγόνο, υποβάλλεται σε μια διαδικασία που ονομάζεται οξείδωση, η οποία αφήνει την πατάτα σας με γκριζωπό ή καφέ χρώμα. Είναι 100% βρώσιμες, αλλά λιγότερο ελκυστικές.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Η ευκολότερη (και πιο συνηθισμένη) μέθοδος για την προστασία των πολύτιμων πατατών σας από το μαύρισμα είναι η χρήση κρύου νερού. Όταν οι κομμένες πατάτες τοποθετούνται σε νερό ή ακόμη και σε ένα μπολ με παγάκια μέσα στο ψυγείο, η διαδικασία οξείδωσης επιβραδύνεται.

Συμβουλή! Οι κομμένες ή αποφλοιωμένες πατάτες μπορούν να αποθηκευτούν σε κρύο νερό για περίπου 24 ώρες πριν συμβεί κάποια αισθητή αλλαγή στη δομή ή την υφή της.

Πηγή:baby.gr

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Καραμανλής για Τέμπη: «Έχω πολιτική ευθύνη και γι’ αυτό και παραιτήθηκα αμέσως – Είμαι στη διάθεση των Αρχών για εξηγήσεις»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ μία μέρα μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο Κώστας Καραμανλής ερωτηθείς για...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img