Διασώστες του ΕΚΑΒ κατάφεραν να επαναφέρουν στη ζωή έναν άνδρα 42 ετών, ο οποίος υπέστη ανακοπή κατά τη διάρκεια των διακοπών του σε ξενοδοχείο στο Τσιλιβί.

Για το περιστατικό το ΕΚΑΒ ενημερώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής και μέσα σε πέντε λεπτά βρέθηκε στο ξενοδοχείο. Εκεί οι διασώστες διαπίστωσαν ότι ο 42χρονος δεν είχε σφυγμό και ότι είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή. Αμέσως ξεκίνησαν τη διαδικασία ανάταξης, ενώ τον μετέφεραν στο ασθενοφόρο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, μέσα σε έξι λεπτά, οι διασώστες κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή και να φτάσει τελικά στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις του.

Οι ήρωες της καθημερινότητας

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ δίνουν έναν συνεχόμενο αγώνα, καθημερινά, κάτω από αντίξοες συνθήκες, για να σώζουν ζωές. Στο νησί μας, οι βάρδιες καλύπτονται με δυσκολία, ενώ οι εργαζόμενοι ακόμα και στα ρεπό τους είναι πάντα διαθέσιμοι να επιστρέψουν στο καθήκον για οποιοδήποτε περιστατικό χρειαστεί. Ειδικά το καλοκαίρι, η καθημερινότητά τους είναι πολύ απαιτητική και τα περιστατικά αμέτρητα…

Όπως και το μεσημέρι της Παρασκευής, έτσι και σε κάθε σοβαρό περιστατικό, δεν εγκαταλείπουν ούτε ένα λεπτό την προσπάθεια.

Ο κ. Διονύσης Γιαννακόπουλος, διασώστης του ΕΚΑΒ που έσπευσε στο περιστατικό στο Τσιλιβί μιλώντας στην «Ημέρα» για όσα καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά στο νησί μας, το μόνο που ζητά από τους Ζακυνθινούς είναι να προσέχουν στο δρόμο και να δείχνουν σωστή οδηγική συμπεριφορά όταν συναντούν ασθενοφόρο στην πορεία τους, κάνοντας στην άκρη για να περάσει, καθώς ο χρόνος των διακομιδών είναι πολύτιμος!

Πηγή:imerazante.gr