Για την αποστολή ειδικών κλιμακίων για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας στο νησί μας, δεσμεύτηκαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. E. Oικονόμου και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Μ. Καραμαλάκης στη συνάντηση που είχαν με τον Βουλευτή Δ. Ακτύπη.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Βουλευτή για τη συνάντηση αναφέρεται: «Ο βουλευτής έθεσε τόσο στον κύριο Οικονόμου, όσο και στον κύριο Καραμαλάκη το σύνολο των ζητημάτων, που σχετίζονται με την ασφάλεια των ζακυνθινών πολιτών. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη συνάντηση, που διεξήχθη σε άριστο κλίμα, τέθηκαν επί τάπητος τα θέματα της κατακόρυφης αύξησης των περιστατικών ληστείας, της εξάπλωσης του φαινομένου της παραβατικότητας καθώς και πολλά άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τον χάρτη της εγκληματικότητας στο νησί. Μείζον θέμα της συζήτησης, αποτέλεσε η επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης στη Ζάκυνθο με επιπλέον προσωπικό, για την καλύτερη δυνατή προστασία πολιτών και επισκεπτών. Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός, το πρόβλημα της ελλιπούς στελέχωσης είναι πράγματι σημαντικό, όμως, και κατά κύριο λόγο, οφείλεται στους αποπροσανατολισμένους χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης, αφού δεν έγιναν ποτέ οι απαραίτητες και προβλεπόμενες κατατάξεις αστυνομικών. Επιπλέον, οι κύριοι Οικονόμου και Καραμαλάκης κατέστησαν σαφές, πως με την έναρξη της τουριστικής περιόδου το νησί μας θα ενισχυθεί με επιπλέον αστυνομική δύναμη, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες ασφαλείας, λόγω του θέρους. Υφυπουργός και Αρχηγός συμφώνησαν ότι, η αυξημένη, σε σχέση με άλλα επαρχιακά μέρη, εγκληματικότητα, που παρατηρείται στη Ζάκυνθο είναι γνωστή στο Υπουργείο και καθόλου αμελητέα. Τούτου δοθέντος, υπήρξε η δέσμευση, για την αποστολή στο νησί μας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ειδικών κλιμακίων για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας. Τέλος, συμφωνήθηκε η συχνή επικοινωνία μεταξύ του Βουλευτή, του Υφυπουργού και του Αρχηγού της Αστυνομίας, ώστε να παρακολουθούν στενά και από κοινού το πρόβλημα της εγκληματικότητας, που μαστίζει το νησί μας. Όπως υπογράμμισε ο βουλευτής, «Η ασφάλεια των συμπολιτών μας βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Θέλω οι συμπολίτες μας και να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς».
Πιο συγκεκριμένα, κατά τη συνάντηση, που διεξήχθη σε άριστο κλίμα, τέθηκαν επί τάπητος τα θέματα της κατακόρυφης αύξησης των περιστατικών ληστείας, της εξάπλωσης του φαινομένου της παραβατικότητας, καθώς και πολλά άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τον χάρτη της εγκληματικότητας στο νησί. Μείζον θέμα της συζήτησης, αποτέλεσε η επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης στη Ζάκυνθο με επιπλέον προσωπικό, για την καλύτερη δυνατή προστασία πολιτών και επισκεπτών. Όπως μου είπε ο Υφυπουργός, το πρόβλημα της ελλιπούς στελέχωσης είναι πράγματι σημαντικό, όμως, και κατά κύριο λόγο, οφείλεται στους αποπροσανατολισμένους χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης, αφού δεν έγιναν ποτέ οι απαραίτητες και προβλεπόμενες κατατάξεις αστυνομικών. Επιπλέον, οι κύριοι Οικονόμου και Καραμαλάκης με διαβεβαίωσαν, πως με την έναρξη της τουριστικής περιόδου το νησί μας θα ενισχυθεί με επιπλέον αστυνομική δύναμη, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες ασφαλείας, λόγω του θέρους. Υφυπουργός και Αρχηγός συμφώνησαν ότι, η αυξημένη, σε σχέση με άλλα επαρχιακά μέρη, εγκληματικότητα, που παρατηρείται στη Ζάκυνθο είναι γνωστή στο Υπουργείο και καθόλου αμελητέα. Τούτου δοθέντος, υπήρξε η δέσμευση, για την αποστολή στο νησί μας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ειδικών κλιμακίων για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας. Τέλος, με τους κυρίους Οικονόμου και Καραμαλάκη συμφωνήσαμε να είμαστε σε τακτική επικοινωνία, ώστε να παρακολουθούμε στενά και από κοινού το πρόβλημα της εγκληματικότητας, που μαστίζει το νησί μας.

Πηγή:imerazante.gr