Σε φάση έρευνας από την πλευρά της Δικαιοσύνης βρίσκεται η υπόθεση της αποχέτευσης Καλαμακίου, καθώς άρχισε η διαδικασία των καταθέσεων όλων των εμπλεκομένων στην υλοποίηση του έργου που η έναρξή του χρονολογείται περίπου από το 2007, αλλά δεν έγινε ποτέ η οριστική παραλαβή του λόγω των κακοτεχνιών.

Πληροφορίες του –Ε- αναφέρουν πως η εισαγγελική έρευνα εστιάζει μεταξύ άλλων στις δύο εγγυητικές του εργολάβου, οι οποίες τώρα έχουν παραδοθεί από τη ΔΕΥΑΖ στο Δήμαρχο και φυλάσσονται στο Δημαρχείο.

Υπηρεσιακοί παράγοντες και αιρετοί καλούνται για καταθέσεις στα πλαίσια της έρευνας, η οποία θα οδηγήσει στην ανάδειξη των υπαιτίων για τη μη λειτουργία του έργου που έχει ταλαιπωρήσει τα μέγιστα κατοίκους και επιχειρηματίες.

Η ταλαιπωρία των επιχειρηματιών του τουρισμού θα συνεχιστεί και το φετινό καλοκαίρι καθώς βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και οι αποφάσεις βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα.

Οι κατά καιρούς πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει οι αρχές και οι Δήμαρχοι για την επισκευή του αποχετευτικού δικτύου δεν έφεραν αποτέλεσμα αφού ο εργολάβος δεν ανταποκρινόταν σε αυτά που του ζητούσαν και κανένας δεν αναλάμβανε να δώσει λύση. Η τελευταία απόφαση που πήρε η σημερινή δημοτική αρχή αναφερόταν σε εκπόνηση νέας μελέτης από ιδιωτικό γραφείο για να γίνουν οι παρεμβάσεις επισκευής των κακοτεχνιών.

Το αποχετευτικό δίκτυο του Καλαμακίου χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκό πρόγραμμα και συγκεκριμένα από το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και είχε προϋπολογισμό 4,4εκ. €. Το έργο εκτελέστηκε με την με αρ. 14/2007 μελέτη της ΤΥΔΚ Ζακύνθου. Ανάδοχος ανεκηρύχθη η Κ/Ξ ΑΤΕΓΑ-Κ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΤΕ- ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

πηγη: ermisnews