Ένα οικογενειακό δράμα έρχεται να αποκαλύψει το προχθεσινό περιστατικό με ένα 6χρονο αγοράκι το οποίο μετά από αεροδιακομιδή που έγινε από τη Ζάκυνθο νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού στην Αθήνα συνεπεία φαρμακευτικής δηλητηρίασης.
Πολλές και διαφορετικές είναι οι φάσεις και οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν μέχρι την ανωτέρω κατάληξη αλλά και το νεώτερο που συντελέστηκε και έκανε πολύ χειρότερα τα πράγματα.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η οικογένεια ζούσε στις Βολίμες όπου ένας νεαρός άνδρας -υπήκοος Μπαγκλαντές- καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από τη γυναίκα του πως την χτυπά κατ’ επανάληψη και ζητούσε την τιμωρία του. Μετά από επέμβαση των ανδρών του ΑΤ Αλυκών συνελήφθη και κρατείται στη Διεύθυνση Αστυνομία Ζακύνθου μέχρι την απέλασή του διότι στερείται νόμιμων εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Σα να μην έφτανε αυτό, το 6χρονο αγοράκι τους τις περισσότερες ώρες της ημέρας τις περνούσε σπίτι μόνο του με αποτέλεσμα να βρεί τα φάρμακα της μητέρας του που αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα υγείας και υποβάλλεται σε αγωγή και να καταναλώσει 7 από αυτά. Σύμφωνα με πληροφορίες όλα έγιναν όταν το αγοράκι ξέφυγαν από την προσοχή της μητέρας του η οποία αντιλήφθηκε πολύ αργότερα τι είχε συμβεί και όταν το είδε σε άσχημη κατάσταση με αποτέλεσμα να χρειαστεί ιατρικής αντιμετώπισης όντας σοβαρά. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και αμέσως οι παιδίατροι κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να το αντιμετωπίσουν, ωστόσο κρίθηκε ότι θα έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσηλευτικό Ίδρυμα εκτός Ζακύνθου. Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών και διασωληνωμένο από την αναισθησιολόγο που έχει έρθει από το Αττικόν και τον Εντατικολόγο του Νοσοκομείου Γ. Αγαλιώτη μεταφέρθηκε σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση με c-130 στο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, όπου νοσηλεύεται πλέον χωρίς κίνδυνο.
Ακολούθως η μητέρα του συνελήφθη για πλημμελή προσοχή και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, αλλά επειδή είχε και ένα ακόμη 2χρονο αγόρι πήρε την άδεια να επιστρέψει στο σπίτι για να το προσέχει. Δυστυχώς όμως τα γεγονότα δεν σταμάτησαν εδώ αφού όπως καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από περίοικους η ίδια κακοποιούσε (χτυπούσε) το 2χρονο αγοράκι της, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ξανά και να κρατείται προκειμένου να σταλεί σε ψυχολόγους και ψυχίατρους προκειμένου να εξεταστεί και αξιολογηθεί η κατάστασή της.
Επίσης, σε επικοινωνία με Κοινωνικούς Λειτουργούς και στελέχη του “Χαμόγελο του Παιδιού” έχει ζητηθεί η συνδρομή τους προκειμένου να αναληφθεί η επιμέλεια τόσο του 2χρονου, όσο και του 7χρονου αδελφού του που είναι στο νοσοκομείο. Μέχρι τότε εκείνη που θα τα φροντίζει είναι η γιαγιά τους.

imerazante.gr