Προβλήματα και Μουσικό Σχολείο είναι δυο λέξεις που τα τελευταία χρόνια πηγαίνουν μαζί. Ένα σχολείο ιδιαίτερα σημαντικό για το νησί μας αντιμετωπίζει προβλήματα σε υποδομές και ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Θέματα που παραμένουν αδύνατο να καλυφθούν κάθε χρόνο.
Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου βλέποντας ότι από τη μια δεν υπάρχουν καθηγητές σε μια σειρά από μαθήματα μουσικών οργάνων και από την άλλη ότι οι φθορές στο κτήριο είναι μεγάλες προχώρησαν σε αποχή την περασμένη Τετάρτη 30/10 προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί. Αναφέρθηκαν επίσης και στο θέμα της σίτισης, στο οπόιο όμως φαίνεται να βρίσκεται λύση.

Η πρόεδρος του 15μελους Ιουλία Σπίνου αναφέρθηκε σε όσα προβλήματα έχουν να αντιμετωπίσουν οι μαθητές: «Κάναμε αποχή γιατί όλα αυτά τα χρόνια που είμαι στο σχολείο βλέπω ότι υπάρχουν προβλήματα που αν ασχολούμασταν έστω και λίγο με αυτά θα τα λύναμε. Καθηγητές μουσικών μαθημάτων κυρίως λείπουν. Ήρθαν μαθητές και μου είπαν ότι στην ουσία καθηγητές τους προτρέπουν να αλλάξουν όργανο επιλογής. Αυτό δεν το θεωρώ σωστό. Από τη στιγμή που διαλέγει ένα παιδί να κάνει βιολί ή μπουζούκι ή κάτι λίγο πιο συγκεκριμένο πρέπει να έχει την ευκαιρία να το κάνει στο σχολείο».

Η Ροδοθέα Λαζένη που είναι Αντιπρόεδρος του 15μελους σημείωσε: «Λείπουν καθηγητές για μαθήματα γενικής παιδείας, π.χ. για Αγγλικά, Θρησκευτικά και Εικαστικά. Δεν υπάρχουν καθηγητές για μουσικές ειδικότητες και επίσης δεν έχουμε αίθουσες μελέτης άρα, οι μαθητές δεν μπορούν να μελετήσουν». Οι δυο μαθήτριες τόνισαν το πρόβλημα των κτιριακών υποδομών και των φθορών που έχουν δημιουργηθεί, ενώ εστίασαν και σε θέματα που έχουν να κάνουν με την καθαριότητα. «Υπάρχουν τοίχοι που είναι έτοιμοι να καταρρεύσουν, στην αίθουσα της δευτέρας λυκείου το ταβάνι είναι έτοιμο να πέσει. Δεν υπάρχουν κλειδαριές στις τουαλέτες και λείπει το σαπούνι και το χαρτί. Δεν έχουμε σίτιση. Υπάρχει επίσης θέμα με τρωκτικά που έχουν εμφανιστεί. Πρέπει κάποιος από το Δήμο να καθαρίσει για να βελτιωθεί ξ κατάσταση» σημείωσε η Ροδοθέα Λαζάνη. Η πρόεδρος του 15μελους ανέφερε από την πλευρά της: «Σε αρκετές τάξεις και στις τουαλέτες υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την καθαριότητα. Δεν μπορώ να πω ότι φταίνε μόνο οι καθηγητές και οι καθαρίστριες αλλά φταίνε και τα παιδιά. Όμως από τη στιγμή που ερχόμαστε το πρωί και δεν είναι καθαρός ο χώρος λογικό είναι να κάνουμε παράπονα».

Σπ. Φιορεντίνος – Διευθυντής Μουσικού Σχολείου : «Πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στο αμφιθέατρο»
Ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Σπύρος Φιορεντίνος εστίασε στο θέμα του αμφιθεάτρου, αφού είναι ένας πολυχώρος εκδηλώσεων. Εξαιτίας των φθορών μπαίνουν νερά εδώ και πολύ καιρό όταν βρέχει, ενώ δεν υπάρχει θέρμανση και ψύξη. Ο ίδιος ζητά από τους εμπλεκόμενους φορείς να λύσουν το πρόβλημα. «Τα σοβαρότερα κτιριακά προβλήματα αφορούν αρχικά στο αμφιθέατρο, διότι είναι δυο χρόνια πλέον που η σκεπή χρειάζεται αλλαγή. Μπαίνουν νερά. Υπάρχουν πιάνα μεγάλης αξίας και ανά πάσα στιγμή δεν ξέρεις τι θα γίνει. Ένα δεύτερο θέμα είναι ότι δεν υπάρχει θέρμανση και ψύξη. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Σε μια ενημέρωση που είχε γίνει, μας είπαν ότι μπορεί να χρειάζεται μόνο φρέον. Στις τουαλέτες υπάρχουν μεντεσέδες και κλειδαριές που χρειάζεται να φτιαχτούν. Έχω δώσει εντολή για να επισκευαστούν. Είναι επίσης η αίθουσα του πιάνου, που ζητάμε να κατεδαφιστεί. Υπάρχουν κάποια πράγματα να γίνουν, που πρέπει όμως πρώτα να μπουν σε μια σειρά». Όσον αφορά το θέμα των κενών στα μαθήματα ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου πρόσθεσε: «Πολλές ώρες μουσικών μαθημάτων χάνονται, για παράδειγμα ώρες πιάνου, μαντολίνου, μπουζουκιού, ακορντεόν. Επίσης λείπουν καθηγητές στα καλλιτεχνικά και στη γυμναστική και τα αγγλικά».

Πηγή:imerazante.gr