Με το “δεξί” ξεκίνησε και επίσημα χτες η έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου για το νησί. Μπορεί να μας χωρίζουν λίγες ημέρες από τον Απρίλη, με τον άστατο καιρό σε συνδυασμό με τη μουντάδα της καθημερινότητας να μας κάνουν να νομίζουμε ότι το καλοκαίρι αργεί ακόμη, ωστόσο οι εικόνες με τους πρώτους τουρίστες να κατεβαίνουν από τα σκαλιά ενός αεροπλάνου μόνο αισιοδοξία μπορεί να μας προσφέρει. Τα παιχνιδίσματα του ήλιου με τα σύννεφα και η μουντάδα με την οποία προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τουριστών στη Ζάκυνθο από την παραδοσιακή αγορά της Αγγλίας τους έκαναν να αισθάνονται σαν να βρίσκονται στο Λονδίνο όπως μας σχολίασαν οι ίδιοι.

Στην πρώτη της πτήση εξωτερικού της φετινής χρονιά που προσγειώθηκε σήμερα -25.03.2018/14.10μμ-, η EasyJet από το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ της Βρετανικής πρωτεύουσας μετέφερε 170 άτομα τα οποία δήλωσαν υπέρ της επιλογής κάποιου να κάνει τις διακοπές του επιλέγοντας το νησί μας ως τουριστικό προορισμό. Κάποιοι, μάλιστα, είχαν ξαναέλθει και στο παρελθόν ενώ τώρα επέστρεψαν μαζί με φίλους τους. Λίγη ώρα αργότερα ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής με αρκετά άτομα να επιβιβάζονται στο αεροσκάφος.

Την υποδοχή έκανε η εταιρία επίγειας εξυπηρέτησης Swissport με όλους να κάνου λόγο για μια χρονιά που θα πάει εξαιρετικά καλά δεδομένων των στοιχείων που έχουν, προσθέτοντας πως “Οι προσδοκίες που δημιουργούνται για αύξηση του τουριστικού ρεύματος από διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις προς το νησί μας μέσω των περισσότερων πτήσεων που εντάσσει εφέτος στο πρόγραμμά της η EasyJet είναι πολλές. Την επόμενη εβδομάδα συνεχίζει από έναν ακόμη προορισμό”.

Οι τουρίστες έχοντας κλείσει τα πακέτα των διακοπών τους με τις βαλίτσες ανα χείρας επιβιβάζονται στα αεροπλάνα και ξεκινούν το δικό τους ταξίδι ανάπαυλας και αναψυχής στους διάφορους τουριστικούς προορισμούς. Ωστόσο κανείς αρμόδιος Φορέας δεν μπήκε και φέτος στον κόπο να τους υποδεχθεί ή έστω να ετοιμάσει υποτυπωδώς μια μικρή γιορτή. Διάχυτος, επίσης, ο προβληματισμός για το που και τι θα δουν οι πρώτοι τουρίστες όντας εργοτάξια οι περισσότερες περιοχές και τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης κλειστά.