Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

26 Απριλίου 2024
16.9 C
Corfu

Η ανακοίνωση του Γ.Γ Χαράλαμπου Καλαματιανού για τις συναντήσεις με τους ναυτεργάτες

Διαβάστε ακόμα

Συναντήσεις με εκπροσώπους του Σωματείου Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων M/S και Π/Θ κοντινών αποστάσεων «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ» της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, καθώς και με εκπροσώπους ναυτιλιακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Λευκίμμης – Παξών πραγματοποίησε την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 και την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Διονύσης – Χαράλαμπος Καλαματιανός.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν τα αιτήματα των ναυτεργατικών οργανώσεων που αποτελούν το διεκδικητικό πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων που λαμβάνουν χώρα στη γραμμή κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο.

Ο κ. Καλαματιανός εξέφρασε τη βούληση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων, σημειώνοντας τη σημασία που αποδίδεται στη συλλογική διαπραγμάτευση και τον διάλογο μεταξύ των κοινωνικών εταίρων της ναυτιλίας προς επίτευξη και διατήρηση της εργασιακής ειρήνης στον κλάδο.

Επισήμανε, επίσης, την αναγκαιότητα ορθής και απαρέγκλιτης εφαρμογής της νομοθεσίας που ρυθμίζει θέματα όρων και συνθηκών εργασίας ναυτικών στα πλοία, τονίζοντας τη δέσμευση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για πλήρη προστασία των δικαιωμάτων των ναυτικών. Στο πλαίσιο αυτό έχουν δοθεί εντολές προς τις Λιμενικές Αρχές για εντατικοποίηση των ελέγχων και την άμεση κίνηση των διαδικασιών επιβολής αποτελεσματικών, αναλογικών και αποτρεπτικών κυρώσεων σε κάθε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων ή αντικανονικοτήτων.

Σημειώνεται ότι ο κ Γ.Γ. ανέφερε ότι εξετάζεται θετικά η ανάγκη για στελέχωση των κυλικείων κατά τους θερινούς μήνες με έναν επιπλέον επίκουρο, καθώς και ότι τα θέματα της ακινησίας των πλοίων ανοικτού ή κλειστού τύπου θα αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη προσοχή και στα πλαίσια του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.).

Ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε την αισιοδοξία του πως οι συναντήσεις θα αποτελέσουν το έναυσμα ενός εποικοδομητικού διαλόγου και κάλεσε όλες τις πλευρές να συνεργαστούν προς επίλυση όλων των εκκρεμών ζητημάτων.

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Υπέρ του μικρού Νικόλα η διάθεση μπότηδων από τον Εξωραϊστικό Καββαδάδων

Με έσοδα που θα διατεθούν για τον μικρό Νικόλα τηρεί και φέτος ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Καββαδάδων την παράδοση. Οι...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img