Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

18 Μαΐου 2024
23.9 C
Corfu

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά

Διαβάστε ακόμα

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Την πεποίθηση ότι η δημοκρατική παράταξη θα γίνει και πάλι πρωταγωνιστής στο πολιτικό σκηνικό, εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ Φώφη Γεννηματά, ενόψει των εκλογών στην Κεντροαριστερά την ερχόμενη Κυριακή.

Με συνέντευξη της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων καλεί τους προοδευτικούς πολίτες σε μαζική συμμετοχή λέγοντας ότι απευθύνεται στους σημερινούς «μη προνομιούχους» που δημιούργησε η κρίση και η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλώνει μεταξύ άλλων, ότι ο νέος φορέας «δεν έχει καμία σχέση με τον εθνολαϊκισμό και τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό, τις καθεστωτικές λογικές και πρακτικές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ

Το πρόγραμμά του για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς αναλύει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στην κάμερα του in.gr.

Λίγο πριν την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, ο Χρήστος Χωμενίδης συναντά τον υποψήφιο για την προεδρία του νέου φορέα και συζητούν για τα προσωπικά του σχέδια στην πολιτική και τους νέους δρόμους που μπορεί να ανοίξει η προσπάθεια αυτή.

Ο Γιώργος Καμίνης αναφέρθηκε στα στοιχεία που θα έχει ο νέος φορέας και τις αλλαγές που θα φέρει στον χώρο της Κεντροαριστεράς, αλλά και σε αυτά που ζητάει ο κόσμος από την Κεντροαριστερά. Αύριο ο κύριος Καμίνης θα βρίσκεται στην Κέρκυρα. Στις 7.30 θα δώσει συνέντευξη τύπου ενώ μετά θα πραγματοποιήσει ομιλία στο επιμελητήριο .

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Από τα Χανιά από όπου και ξεκίνησε το Ποτάμι τον Μάρτιο του 2014 ο Σταύρος Θεοδωράκης έστειλε μήνυμα ενότητας και κάλεσμα σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως της κομματικής τους ταυτότητας να ψηφίσουν για την δημιουργία ενός προοδευτικού χώρου.

«Ήρθε η ώρα να δείξουμε ότι ενωμένοι μπορούμε να στηρίξουμε τη χώρα η οποία βρίσκεται ακόμη σε αστάθεια», είπε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη η κατάσταση της Ελλάδας δεν έχει ακόμη σταθεροποιηθεί, ενώ η κυβέρνηση κυνηγώντας μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα αυξάνει συνεχώς τους φόρους αντί να μειώσει τις δαπάνες και τις σπατάλες.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

«Επειδή όλες οι μεγάλες αλλαγές στον τόπο μας συνδυάστηκαν από αλλαγή γενιάς στο πολιτικό προσκήνιο, το αποτέλεσμα της επόμενης ημέρας θα είναι ριζοσπαστική ανανέωση και πραγματική ενότητα. Με ενότητα και ανανέωση η δημοκρατική παράταξη θα αναγεννηθεί και θα παίξει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο στην πατρίδα μας». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε απόψε στην Πάτρα, με αφορμή την επίσκεψή του στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Όπως πρόσθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, «μαζί με την ανανέωση, πρέπει να ξαναβάλουμε τα θεμέλια μιας ισχυρής παράταξης, που θα μπορεί να ηγεμονεύσει και να εκπροσωπεί πλειοψηφικά το προοδευτικό κόσμο της χώρας».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ

Την Καλαμάτα επισκέπτεται αύριο το απόγευμα ο υποψήφιος αρχηγός του υπό σύσταση νέου κεντροαριστερού φορέα Γιάννης Μανιάτης, στο πλαίσιο της περιοδείας του για την υποστήριξη των θέσεων και της υποψηφιότητάς του.

Προερχόμενος από τη Λακωνία ο Γ. Μανιάτης -σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε-, θα φθάσει στην Καλαμάτα στις 3.45 το μεσημέρι, με πρώτο σταθμό το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Στις 4.30 θα επισκεφθεί το Δημαρχείο στην Αριστομένους, όπου έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου για τις 5 το απόγευμα, ενώ στις 6 θα έχει συνάντηση και διάλογο με πολίτες και τη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ στον πολυχώρο “Baba Yaga”.

Η περιοδεία του Γ. Μανιάτη θα ολοκληρωθεί το Σαββατοκύριακο στην Αργολίδα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ

Όχι στην κυβερνητική συνεργασία ναι στην εθνική συνεννόηση λέει ο υποψήφιος για την προεδρεία του κεντροαριστερού φορέα Γιάννης Ραγκούσης ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα οδηγήσει την παράταξη σε συγκυβέρνηση με τη δεξιά καθώς στόχος είναι να δημιουργήσει ένα ισχυρό κόμμα.

Ο κ. Ραγκούσης μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και τον Κώστα Μπογδανίδη αναφέρθηκε στην εμπειρία του στο υπουργείο εσωτερικών αλλά και στην 5χρονη αποχή του από την κεντρική πολιτική σκηνή ενώ πήρε τις αποστάσεις του από την συνυποψήφια του Φώφη Γεννηματά κατηγορώντας την για εμμονή με την κυβερνητική καρέκλα.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΟΝΤΑΣ

Με τον… δικό του τρόπο συνεχίζει τον προεκλογικό του αγώνα ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς Απόστολος Πόντας.

Με ένα νέο σποτ, αυτήν την φορά εμπνευσμένο από γνωστή διαφήμιση,

Λίγες μέρες μετά την φήμη που απέκτησε χάρις στο βίντεο στο οποίο μιμείτο τον Φρανκ Άντεργουντ από το House Of Cards, ο κ. Πόντας, δεν συμμετέχει ο ίδιος στο νέο σποτ, αλλά έχει νέους υπό τον ήχο τραγουδιού της Ρίτας Σακελλαρίου, να πολιτικολογούν.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΤΣΙΟΣ

Μόνο αν δούμε την πραγματικότητα κατάματα θα βγούμε από την χρεοκοπία, υποστηρίζει ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Κωνσταντίνος Γάτσιος, σε συνέντευξή του στο protothema.gr. Ο κύριος Γάτσιος τονίζει ότι «το κίνημά μας πρέπει να αλλάξει τον τόνο και το περιεχόμενο της πολιτικής ζωής της χώρας και, αν το πετύχει αυτό, τότε το ερώτημα ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ την επόμενη μέρα δεν θα έχει σημασία».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΙΩΤΗΣ

Άλλο το κόμμα, άλλο η κυβέρνηση και άλλο η Βουλή, υποστηρίζει ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Δημήτρης Τζιώτης σε συνέντευξή του στο protothema.gr, όπου τονίζει πως είναι επιλογή του να μην πληρώνεται από τον ελληνικό λαό και άρα να μην γίνει ποτέ υπουργός ή βουλευτής.

 

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Ανακοίνωση της ΔΙΑΔΕΥΑΚ:Διακοπές νερού λόγω βλαβών

Aπό την ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Κ ανακοινώνθηκε  ότι λόγω βλάβης σε εξαρτήματα των κεντρικών δεξαμενών ύδρευσης της πόλης, υπάρχουν προβλήματα στην αναπλήρωση...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img