Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

20 Μαΐου 2024
25.9 C
Corfu

Στο Βελιγράδι ο Αλ. Τσίπρας για την τετραμερή σύνοδο

Διαβάστε ακόμα

Η θεσμοθέτηση πλαισίου συνεργασίας σε οικονομικό κυρίως επίπεδο και η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των δυτικών Βαλκανίων μεταξύ των χωρών βρίσκονται στο επίκεντρο της τετραμερούς συνόδου Ελλάδας-Βουλγαρίας- Σερβίας-Ρουμανίας, που συνεχίζεται για δεύτερη μέρα στο Βελιγράδι.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς, της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ και της Ρουμανίας Μιχάι Τουντόσε έχουν διάκεψη, ενώ θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στο προεδρικό μέγαρο.

Ο οικοδεσπότης Βούτσιτς έγραψε στο Tweeter πως τα θέματα της χθεσινοβραδινής συνάντησης ήταν η οικονομική συνεργασία, η υλοποίηση από κοινού έργων υποδομής και η υποστήριξη της ευρωπαϊκής πορείας της Σερβίας.

Στο πλαίσιο αυτό θα κινηθούν και οι διαβουλεύσεις σήμερα, ενώ θα δοθεί έμφαση στη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, με προτεραιότητα στην ενταξιακή πορεία της Σερβίας, της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας.

Οι ηγέτες των τεσσάρων χωρών αναμένεται να ασχοληθούν και με την προετοιμασία της Συνόδου ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, που είναι προγραμματισμένη για τον Μάιο του ερχόμενου έτους, όπως επίσης και με τη βαλκανική ατζέντα της βουλγαρικής προεδρίας στην Ε.Ε. το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Πρόκειται για τη δεύτερη τετραμερή μεταξύ αυτών των χωρών και γίνεται σε συνέχεια της προηγούμενης συνόδου, στη Βάρνα της Βουλγαρίας τον Οκτώβριο.

Η σύνοδος ξεκίνησε χθες βράδυ με δείπνο εργασίας που πραγματοποιήθηκε στη Βίλλα «MIR» ένα ιστορικό κτίριο που χτίστηκε το 1979 για να μείνει ο τότε ηγέτης της Γιουγκοσλαβίας, Γιόσιπ Μπροζ -Τίτο, αλλά δεν πρόλαβε λόγω θανάτου.

Πηγή:efsyn.gr

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και στην Κέρκυρα οι εργαστηριακοί γιατροί

Έως και τις 26 Μαΐου συνεχίζουν την αποχή από τα ιατρικά τους καθήκοντα οι εργαστηριακοί γιατροί ολόκληρης της χώρας,...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img