1. Γιατί στην ΕΚΚΙΝΗΣΗ είμαστε όλοι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, άνθρωποι που καθημερινά αγωνιζόμαστε, με δύο και τρεις δουλειές κάποιοι από εμάς, για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Αυτό που με λίγα λόγια λέμε άνθρωποι του μόχθου και της εργασίας. Είμαστε δηλαδή, ένας από όλους σας. Με τους ίδιους προβληματισμούς και τις ίδιες αγωνίες. Άνθρωποι που αγαπάμε τον τόπο που ζούμε και θέλουμε ένα καλύτερο αύριο. Αυτό δεν το αποζητάμε μέσα από την ατομική μας ανέλιξη, αλλά μέσα από συλλογικές διαδικασίες. Γιατί δεν θέλουμε απλώς να διαχειριζόμαστε τη μιζέρια μας και να ζούμε λίγο καλύτερα από το διπλανό μας. Θέλουμε να ζούμε όλοι καλύτερα και πάνω από όλα με περηφάνια και αξιοπρέπεια. Γι’ αυτό ξέρουμε πολύ καλά τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουμε όλοι όσοι βρισκόμαστε στην ίδια θέση.

 

  1. Γιατί σε αυτές τις εκλογές δεν κατεβαίνουμε απλά για να διεκδικήσουμε κάποια αντιδημαρχία και μάλιστα ως αντικείμενο κάποιας συναλλαγής. Δεν ήρθαμε εδώ για τις καρέκλες, ποτέ δεν τις ζηλέψαμε και ποτέ δεν τις θελήσαμε. Στις εκλογές αυτές κατεβαίνουμε γιατί θεωρούμε ότι η παρουσία μας και η εκπροσώπησή μας από οποιαδήποτε θέση στο δημοτικό συμβούλιο μπορεί να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της πολιτικής. Θεωρούμε ότι τα προβλήματά μας δεν λύνονται με μια καλύτερη διαχείριση του «τίποτα», που σου δίνει τη δυνατότητα να διαχειριστείς ο νόμος. Θεωρούμε ότι μόνο με αγώνες και με διεκδικήσεις μπορούμε να κατακτήσουμε αυτά που πιστεύουμε πως μας ανήκουν.

2. Γιατί όλοι όσοι συμμετέχουμε σε αυτό το ψηφοδέλτιο είμαστε γνωστοί στην πόλη για το ήθος, τις πρακτικές μας και την εντιμότητά μας. Αυτό αποτέλεσε και το σημαντικότερο κριτήριο για τους ανθρώπου που βρέθηκαν μαζί σε αυτό το ψηφοδέλτιο και τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα μας και στηρίζουν αλλά και θα συνεχίσουν τον αγώνα μας.

Γιατί παρά το μικρό μέσο όρο της ηλικίας μας, δεν είμαστε άνθρωποι που ήρθαμε από το πουθενά. Είμαστε άνθρωποι που χρόνια τώρα ασχολούμαστε με τα πολιτικά δρώμενα. Βρισκόμαστε μέσα στα κινήματα και πλάι στους ανθρώπους που αγωνίζονται. Πολλοί από εμάς έχουμε σημαντική εμπειρία στην άσκηση της πολιτικής, στους σκοπέλους που πρέπει να αποφεύγουμε και γνωρίζουμε καλά πως με συνδυασμένη δουλειά μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο μπορούν να αλλάξουν πολλά από τα κακώς κείμενα του τόπου μας. Με την εκπροσώπησή μας στο δημοτικό συμβούλιο επιδιώκουμε να αποτελέσουμε τη φωνή όλων των κινημάτων και των ανθρώπων που αγωνίζονται.

  1. Γιατί έχουμε όρεξη, θέληση και την ικανότητα να αλλάξουμε οριστικά τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος αντιλαμβάνεται την άσκηση της πολιτικής. Για εμάς η πολιτική συνδέεται με την άσκηση των δικαιωμάτων μας. Αποτελεί έναν συνεχή αγώνα για δημοκρατία, ισότητα και συμμετοχή όλων των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων.

 

  1. Γιατί δεν κατερχόμαστε στις εκλογές αυτές με ευφυολογήματα και αοριστίες. Όλο αυτό το διάστημα καταγράψαμε τα σε όλους μας γνωστά προβλήματα και διαμορφώσαμε μια σειρά από κείμενα θέσεων για το πώς μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα στον τόπο μας. Είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε τις προτάσεις μας αυτές, όταν μας δοθεί η δυνατότητα να το κάνουμε.

 

  1. Γιατί δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί. Για εμάς η πολιτική δεν είναι τρόπος ζωής και δεν εξαρτάται από αυτήν η οικονομική και επαγγελματική μας βιωσιμότητα. Γι’ αυτό και δεν έχουμε εξαρτήσεις, δεν έχουμε “τάξει” τίποτα σε κανέναν και αυτό που επιζητάμε είναι τη συμμετοχή ολόκληρης της κοινωνίας, για να μπορέσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα.

 

  1. Γιατί μια ΕΚΚΙΝΗΣΗ στο δήμο και στο δημοτικό συμβούλιο, με δυνατή εκπροσώπηση από οποιαδήποτε θέση, σημαίνει δυνατή επίθεση και σε κάθε περίπτωση, δυνατή αντιπολίτευση στις πολιτικές τους. Γιατί όλοι σχεδόν οι συνδυασμοί κατεβαίνουν στις δημοτικές εκλογές με τα ίδια συνθήματα, τους ίδιους στόχους και τις ίδιες πολιτικές. Τις πολιτικές της υποταγής, της διαχείρισης της μιζέριας και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων. Από τώρα δηλώνουμε ότι θα μας βρουν απέναντί τους. Θα γίνουμε ο εφιάλτης τους, απέναντι σε κάθε λογής σχέδια εκμετάλλευσης της πολιτικής τους ιδιότητας για ίδιον όφελος.

 

  1. Γιατί μια ΕΚΚΙΝΗΣΗ δυνατή στο δήμο και στο δημοτικό συμβούλιο, σημαίνει δύναμη στον απλό κόσμο του μόχθου και της εργασίας. Δύναμη στους αγώνες του αύριο. Δύναμη σε όλους όσους αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

 

  1. Γιατί κάθε ψήφος στην ΕΚΚΙΝΗΣΗ μετράει. Μας γεμίζει δύναμη και κουράγιο για το μεγάλο αγώνα που ξεκινάει την επομένη των εκλογών. Πάνω απ’ όλα όμως, δύναμη μας δίνει η καθημερινή επαφή με όλους εσάς, που όλο το προηγούμενο διάστημα βρεθήκατε δίπλα μας.  Πολύ περισσότερο, με όλους εσάς, που ακόμη δεν έχουμε γνωρίσει αλλά ευελπιστούμε να βρεθούμε μαζί. Δίπλα-δίπλα να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς αλλά κυρίως για τις γενιές που έρχονται.

Ήρθε η ώρα να αφήσουμε στο παρελθόν όλους τους αποτυχημένους διαχειριστές της πολιτικής ζωής αυτού του τόπου. Ξέρουμε πολύ καλά ότι όλοι αυτοί που διοίκησαν το δήμο μας τα προηγούμενα χρόνια, αν ήθελαν να λύσουν τα προβλήματά μας θα το είχαν κάνει, όταν τους δόθηκε η ευκαιρία. Είναι καιρός να σταματήσουμε να τους “ταΐζουμε” από το υστέρημά μας. Είναι καιρός να δούμε τα πράγματα με διαφορετικό μάτι. Σε αυτές τις εκλογές ας μην ψηφίσουμε αυτούς που μας έταξαν ότι θα μας βολέψουν, όπως έκαναν και τόσοι άλλοι σε προηγούμενες εκλογές. Ας μην ψηφίσουμε το παλιό κατεστημένο. Ας μην ψηφίσουμε τους υποτελείς των κυβερνήσεων και των εργολαβικών συμφερόντων.

ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΙΝΗΣΗ