Πριν καταλαγιάσει η σκόνη από την πρόσφατη βύθιση του πλοίου με τα 4.000 Audi, VW και Porsche, κόντα στις Νήσους Αζόρες της Πορτογαλία, σημειώνεται ένα ακόμη ναυάγιο, αυτή τη φορά στον Περσικό Κόλπο, σε απόσταση 50 χιλιόμετρων από το λιμάνι της πόλης Assaluyeh του Ιράν.

Όπως μετέδωσε το επίσημο ιρακινό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, το φορτηγό πλοίο Al Salmi απέπλευσε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς το λιμάνι Umm Qasr στο νότιο Ιράκ.

Το πλοίο μήκους 115 μ. και πλάτους 20 μ. μετέφερε εκατοντάδες οχήματα, ο αριθμός και η μάρκα των οποίων δεν έχει γνωστοποιηθεί.

Στο σημείο έφτασαν σωστικά συνεργεία για την περισυλλογή των 30 μελών του πληρώματος, 29 εκ των οποίων έχουν διασωθεί, όπως αναφέρει το Reuters. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται για τον εντοπισμό του τελευταίου μέλους.

Ειδικότερα, στον τόπο του ατυχήματος βρέθηκαν δύο ιρανικά πλοία διάσωσης, με τη ναυτιλιακή εταιρεία ιδιοκτησίας του πλοίου, Salem Al Makrani Cargo Company από το Ντουμπάι, να αποδίδει το συμβάν στις ακραίες καιρικές συνθήκες. 

Σημειώνεται ότι η μετεωρολογική υπηρεσία του Ιράν είχε κρούσει από εχθές (Τετάρτη) τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας για ισχυρούς ανέμους και φουρτούνες με κύμματα μεγαλύτερα των τεσσάρων μέτρων, στα ανοιχτά του λιμανιού της Assaluyeh.

 

ΠΗΓΗ: CAR&MOTOR