Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

27 Απριλίου 2024
12.9 C
Corfu

Live ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή: Σας κοιτώ στα μάτια και σας λέω ότι ουδέποτε δόθηκε εντολή για συγκάλυψη

Διαβάστε ακόμα

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις με τις παραιτήσεις του υπουργού επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκου λόγω του ραντεβού τους με επιχειρηματία, το οποίο προκάλεσε την ενόχληση του πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Με ανακοίνωσή του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού και ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν στο γραφείο του στη βουλή γνωστοποιήθηκε ότι: «Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου, και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους».

«Στα Τέμπη συγκρούστηκε μετωπικά η πατρίδα μας με τον κακό της εαυτό»

«Θα μιλήσω περισσότερο για την αλήθεια γύρω από αυτό το δυστύχημα. Θα είναι λιγότερες οι αναφορές μου στα πολιτικά ζητήματα. Στέκομαι με σεβασμό και με ταπεινότητα απέναντι στον πόνο των ανθρώπων που χάσαμε» είπε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του.

«Ζήτησα συγνώμη εξ ονόματος όλων όσοι κυβέρνησαν… Στα Τέμπη συγκρούστηκε μετωπικά η πατρίδα μας με τον κακό της εαυτό και εκείνο το βράδυ, διαχρονικά κενά του κράτους συνάντησαν το ανθρώπινο λάθος. Αυτά λέω και σήμερα» είπε ο πρωθυπουργός.

«Είμαι εδώ, όπως ήμουν πάντα παρών όταν χρειάστηκε. Στον τόπο του δυστυχήματος, σε αυτή την αίθουσα, απουσίασα μόνο από την εξέταση των πορισμάτων της εξεταστικής επιτροπής γιατί, το λόγο για την υπόθεση δε μπορούν να τον έχουν τα κόμματα παρά μόνο η ανεξάρτητη δικαιοσύνη» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναλαμβάνω την ευθύνη στη μνήμη αυτών που χάθηκαν να πω την αλήθεια τόνισε ο πρωθυπουργός.

Για το ζήτημα των διαλόγων των μηχανοδηγών τη μοιραία βραδιά και τις κατηγορίες ότι «αλλοιώθηκαν» ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε:΅’Όλες οι συζητήσεις δεν ήταν εξαρχής στη διάθεση των ανακριτικών αρχών; Γιατί κάποιος να θέλει να αλλάξει αυτό το δεδομένο;

«Αυτή ήταν η έννοια μου; Πώς θα πειράξω τους διαλόγους; Ε δε ντρέπεστε»; είπε ο πρωθυπουργός!

«Αν ο σταθμάρχης είχε κάνει σωστά τη δουλειά του θα είχε γίνει το ατύχημα; Γιατί αμφισβητείτε κάτι που η Δικαιοσύνη έχει κρίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα έχει συμβεί;»πρόσθεσε.

Για τις κατηγορίες «μπαζώματος» ο πρωθυπουργός τόνισε: «Για να συγκαλύψουμε τι ακριβώς; Όταν ξέρετε πολύ καλά ότι εκείνη τη στιγμή το μέλημα των συνεργείων ήταν πώς θα σηκώσουν τα βαγόνια για να βρουν ποιοι είναι από κάτω!»

«Οι θεωρίες περι ξυλολίου, εννοείτε ότι ήταν σχέδιο της κυβέρνησης που έσπευσε να το συγκαλύψει. Ουδέποτε δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη! Σας κοιτώ στα μάτια και σας λέω την αλήθεια» είπε φορτισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο πραγματογνώμονας της δικαιοσύνης λέει ότι τίποτα από αυτά δεν ισχύει».

«Κυρία Κωνσταντοπούλου φτάσατε στο σημείο να επικαλεστείτε τον μηχανοδηγό της εμπορικής αμαξοστοιχίας που ήταν παλιά εθελοντής μου. Ότι με είχε ειδοποιήσει ότι υπήρχε κάτι… Πώς τολμάτε να εργαλειοποιείτε έτσι τον πόνο και τα λέτε αυτά χωρίς ντροπή»;

«Ποτέ δεν κινήθηκε η Δικαιοσύνη με μεγαλύτερη ταχύτητα. Σε 34 άτομα έχει ήδη αποδώσει κατηγορίες» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αν είχε ολοκληρωθεί η 717 θα ήταν πιο δύσκολο να συμβεί το δυστύχημα. Συμφωνώ. Τοπικά όμως, λειτουργούσε σύστημα και ο σταθμάρχης έβλεπε…»

Δείτε ζωντανά

Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να απαντήσει σε όλα όσα ακούστηκαν όλο αυτές τις ημέρες στη Βουλή ειδικά για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην τραγωδία των Τεμπών. Με την ολοκλήρωση της ομιλίας του πρωθυπουργού θα ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Κέρκυρα, Σάββατο 27 Απριλίου: 32 αφίξεις αεροσκαφών από 13 αεροπορικές εταιρείες

Αυξητική τάση παρουσιάζουν οι αεροπορικές αφίξεις στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας για το Σάββατο 27 Απριλίου. Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν συνολικά...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img