Το 2ο Αντιπολεμικό Φεστιβάλ, οργανώνουμε φέτος, με αφορμή τα 75 χρόνια από την ρίψη της πυρηνικής βόμβας στις 6 Αυγούστου στη Χιροσίμα και στις 9  Αυγούστου του 1945 στο Ναγκασάκι.

Το διπλό ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ, ήταν το πρώτο από τις αιματηρές επεμβάσεις που ακολούθησαν και ματώνουν τους λαούς ως τις μέρες μας.

ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ κι άλλοι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, με τις βάσεις (σε κάποιες προβλέπονται και πυρηνικά!), με τα στρατηγεία που έχουν αναπτύξει στη χώρα μας κτλ. είναι παράγοντες αποσταθεροποίησης, μας καθιστούν ορμητήριο πολέμων και στόχο αντιποίνων.

Σήμερα ΗΠΑ, EE, ΝΑΤΟ υποθάλπουν την τούρκικη επιθετικότητα –για άλλη μια φορά– κι αυξάνονται οι παραβιάσεις και οι προκλήσεις της τούρκικης κυβέρνησης.

ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, για να κρατήσουν την τούρκικη αστική τάξη στο δικό τους μπλοκ ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, ωθούν την Ελλάδα σε επικίνδυνες παραχωρήσεις.

Καμιά εμπιστοσύνη στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και στην κυβέρνηση που για τα συμφέροντα της ντόπιας αστικής τάξης παζαρεύει με την τούρκικη κυβέρνηση την συνεκμετάλλευση των θαλάσσιων κοιτασμάτων και τις ΑΟΖ, με διαιτητές τα πετρελαϊκά μονοπώλια ΗΠΑ-ΕΕ, μακριά από τα συμφέροντα των λαών των δύο χωρών.

Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν! Μπορούν να ζήσουν ειρηνικά!

Η αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική δράση είναι απαραίτητη σήμερα, για την υπεράσπιση της Ειρήνης. Για να φύγουν οι βάσεις. Να μην γίνουν αλλαγές συνόρων. Για να ζήσουμε ειρηνικά όλοι οι λαοί στη Μεσόγειο και παντού.

Η Ομάδα Γυναικών Βόρειας Κέρκυρας της ΟΓΕ, τιμά τους νεκρούς των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων. Οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων στεκόμαστε αλληλέγγυες σε όσους οδηγούνται στους δρόμους της προσφυγιάς, από τον πόλεμο και τη φτώχεια.

«Αγώνας ενάντια στον πόλεμο, τη φτώχεια και τις πυρηνικές απειλές» είναι το σύνθημα του 2ου Αντιπολεμικού Φεστιβάλ που οργανώνουμε την Παρασκευή 21 Αυγούστου, στην Αχαράβη (έξω από την τράπεζα) στις 8:00μμ. Θα έχουμε δραστηριότητες για παιδιά, θεατρικό, προβολές και μουσικό πρόγραμμα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.