Τέσσερα νέα υπερσύγχρονα ψηφιακά μηχανήματα εγκαταστάθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου δίνοντας την δυνατότητα σε ασθενείς να έχουν ανώτερης ποιότητας εξετάσεις.

Το νέο ακτινολογικό συγκρότημα είναι ότι πιο σύγχρονο υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Για την προμήθεια και των 4 συγκροτημάτων το Νοσοκομείο πλήρωσε 50.000 ευρώ, τα υπόλοιπα καλύφθηκαν από το πρόγραμμα interreg.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι το Ψηφιακό Ακτινολογικό συγκρότημα επιτρέπει, μέσω ενός αποσπώμενου εξαρτήματος , να μετατρέπουμε σε ψηφιακή μορφή και τις ακτινογραφίες που βγάζουν τα δυο παλιότερα φορητά ακτινολογικά που έχει ήδη το Νοσοκομείο. Άρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και αυτά.

Αυτά τα τέσσερα ψηφιακά συγκροτήματα , σε συνδυασμό με ολοκλήρωση των εργασιών της ολικής ανακατασκευής των ΤΕΠ (ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ) σε ένα μήνα περίπου , θα βελτιώσουν την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας σε όλους τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες της Κεφαλονιάς , σε εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς.

Το μεγάλο θέμα όμως για τα Νοσοκομεία της Κεφαλονιάς είναι το ελλειπές ιατρικό προσωπικό. Με την τελευταία πρόσληψη, υπηρετούν στο Νοσοκομείο Αργοστολίου τρεις (3) ακτινολόγοι έτσι όπως προβλέπει ο οργανισμός. Οι ανάγκες του Νοσοκομείου όμως απαιτούν άλλη μια θέση ακτινολόγου η οποία είχε προκηρυχθεί αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον συμμετοχής.

 

ΠΗΓΗ: kefaloniapress.gr