Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

30 Απριλίου 2024
23.9 C
Corfu

Κέρκυρα: Έκτακτο Δελτίο καιρού με ανέμους έως και 7 μποφόρ

Διαβάστε ακόμα

Αίθριος αναμένεται αύριο Κυριακή ο καιρός με τους ανέμους να πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις όλη την ημέρα με 6 μποφόρ και 7 μποφόρ τοπικά στα βορειοδυτικά τμήματα του νησιού. Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 26 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 16 Βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα αγγίξει το 66% ποσοστό χαμηλό λόγω των ισχυρών βορειοδυτικών ανέμων.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

 

Παραπάνω παρατηρούμε την βαρομετρική πίεση. Με μπλε χρώμα είναι το χαμηλό βαρομετρικό ( L 1012 hPa) και με καφέ το υψηλό ( H 1014 hPa). Το νησί μας θα επηρεαστεί από ένα υψηλό και ένα χαμηλό βαρομετρικό με αποτέλεσμα αυτή η μίξη δύο αντίθετων βαρομετρικών να προκαλεί δυνατούς σε ένταση ανέμους. 

 

 

Οι άνεμοι τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες.

 

Ιδιαίτερη προσοχή λόγω αυξημένου κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς.

 

Αίθριος και τη Δευτέρα ο καιρός με τους ανέμους να πνέουν τις πρωινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ και το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με μέγσιτη ένταση τα 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 27 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 17 Βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα αγγίξει το 67% ποσοστό χαμηλό λόγω των ισχυρών βορειοδυτικών ανέμων. Οι ισχυροί άνεμοι θα υποχωρήσουν λίγο πριν τα ξημερώματα της Δευτέρας.

 

Την Δευτέρα η βαρομετρική πίεση θα αλλάξει καθώς από τα Βόρεια της Αφρικής θα δημιουργηθεί ένα νέο υψηλό βαρομετρικό (Η 1016 hPa), με H να σημαίνει Heigh δηλαδή υψηλό, φέρνοντας μια σταθερότητα στον καιρό.

 

 

 

Οι άνεμοι τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες.

 

ΠΗΓΗ: windy και okairos

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Δάγκειος πυρετός: Προειδοποιήσεις από τον ΕΟΔΥ σε ταξιδιώτες και επισκέπτες από το εξωτερικό

Αυξημένος κίνδυνος για δάγκειο πυρετό υπάρχει σε ταξιδιώτες που πηγαίνουν σε χώρες που ενδημεί η νόσος, προειδοποιεί ο ΕΟΔΥ. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ενημερώνει και προειδοποιεί για...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img