Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

2 Μαΐου 2024
17.9 C
Corfu

Κέρκυρα-Νησιά Β.Ιονίου: Βροχές αύριο και θυελλώδεις άνεμοι έως και 10 μποφόρ

Διαβάστε ακόμα

Από τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο Κυριακή θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Βόρειου Ιονίου και θυελλώδεις άνεμοι. Πιο συγκεκριμένα για το νησί της Κέρκυρας περιμένουμε βροχές τις πρωινές ώρες με τους ανέμους να πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως και 8 μποφόρ. Από το απόγευμα η βροχή θα συνεχιστεί  ανά διαστήματα  και οι άνεμοι θα εξασθενήσουν στα 5 μποφόρ με την ίδια κατεύθυνση. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 11 Βαθμούς Κελσίου. Παρατηρούμε ότι η θερμοκρασία δε θα είναι χαμηλή ως προς την ελάχιστη τιμή της καθώς οι νότιοι θερμοί άνεμοι θα βοηθήσουν σε αυτό. Αφρικανική σκόνη θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα λόγω και των νότιων ανέμων που θα πνέουν από τη Βόρεια Αφρική και η υγρασία θα βρίσκεται όλη την ημέρα σε υψηλά ποσοστά αλλά τις βραδινές ώρες θα αγγίξει το 86%. Στα Διαπόντια Νησιά η βροχή αναμένεται να είναι έντονη όλη την ημέρα και οι άνεμοι θα αγγίξουν ακόμη και τα 10 μποφόρ. Εξασθένηση στους ανέμους θα υπάρξει από το απόγευμα και μετά. Στους Παξούς και τους Αντιπάξους οι άνεμοι θα αγγίξουν τα 8 μποφόρ από το πρωί έως και το μεσημέρι. Από το απόγευμα θα υπάρξει εξασθένιση. Η βροχή αναμένεται να ξεκινήσει από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και μετά. Εξασθένιση θα υπάρξει στα φαινόμενα σε όλα τα νησιά μετά τα μεσάνυχτα.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Ας δούμε αναλυτικά την εξέλιξη του καιρού για αύριο Κυριακή σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία:

Στον παραπάνω χάρτη παρατηρούμε τους ανέμους την Κυριακή έως το μεσημέρι καθώς και τις βαρομετρικές πιέσεις με τις ισοβαρείς καμπύλες ή πιο απλά τις γραμμές. Έτσι, διακρίνουμε ότι, τα Ιόνια Νησιά βρίσκονται ανάμεσα από υψηλά και χαμηλά βαρομετρικά στα δεξιά και στα αριστερά αντίστοιχα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ισχυρών ανέμων ανάμεσα από αυτά τα βαρομετρικά λόγω διαφοράς πίεσης.

 

Παραπάνω βλέπουμε το φαινόμενο να βρίσκεται στα νοτιοδυτικά των νησιών καθώς θα ΄δώσει΄βροχές σε Κέρκυρα και Διαπόντια Νησιά από τις πρωινές ώρες της Κυριακής με την παρουσία ισχυρών ανέμων.

 

Η βροχή τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Αναμένεται έντονη μέσα στη μέρα.

 

 

Η κεραυνική δραστηριότητα σε μέτρια ένταση πρωί, μεσημέρι και βράδυ.

 

Οι άνεμοι πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Βλέπουμε πως θα είναι αρκετά έντονοι οι άνεμοι τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες αγγίζοντας ακόμη και τα 10 μποφόρ στα Διαπόντια Νησιά. Από το βράδυ όμως θα υπάρξει εξασθένηση στα 4 μποφόρ στην Κέρκυρα και στα 5 μποφόρ στα υπόλοιπα νησιά.

 

Μέγιστες και ελάχιστες θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σε φυσιολογικές τιμές για την εποχή.

 

Ο δείκτης μάζας σκόνης σε μέτρια σχεδόν ένταση λόγω και των νότιων ανέμων από τη Βόρεια Αφρική στην περιοχή.

 

ΠΗΓΗ: windy, okairos

 

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Όλες οι πασχαλινές εκδηλώσεις ζωντανά, από το Start Tv!

Όλες τις εκδηλώσεις του Πάσχα παρουσιάζει σε απευθείας μετάδοση το Start Τv δίνοντας την ευκαιρία σε όσους δεν μπορούν...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img