Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

30 Απριλίου 2024
20.9 C
Corfu

Π. Σκουρλέτης: “Τα απορρίμματα σε Τεμπλόνι & Λευκίμμη – Καμία περίπτωση μεταφοράς εκτός νησιού”

Διαβάστε ακόμα

Το χρονικό μιας… προαναγγελθείσας άρνησης σε ότι αφορά τη μεταφορά των απορριμμάτων της Κέρκυρας εκτός νησιού παίχθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Στη συνάντηση του Υπουργού, Πάνου Σκουρλέτη, με την (κουτσουρεμένη, είναι αλήθεια) κερκυραϊκή αντιπροσωπεία, επισημοποιήθηκε αυτό που εδώ και καιρό φωνάζαμε τόσο από τις ενημερωτικές εκπομπές του Start TV, όσο και από το ΡΑΔΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 100.1, όπως και από τα ρεπορτάζ στο www.startmedia.gr.

Ότι, δηλαδή, σε απλά ελληνικά, παιζόταν ένα καλοστημένο “θεατρικό” και ότι ήταν -από καιρό μάλιστα- ειλημμένη απόφαση να συνεχιστεί η εναπόθεση των απορριμμάτων στον Χ.Υ.Τ.Α. Τεμπλονίου με παράλληλη ενεργοποίηση του Χ.Υ.Τ.Υ. στη Λευκίμμη. Άλλος δρόμος για την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών δεν υπήρξε ποτέ… Ούτε, φυσικά, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κάτι που είχαμε επισημάνει επανειλημμένως.

“ΕΧΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ απαραιτητεσ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ στο νησι σασ προκειμενου ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΑΣμΟ για την διαχειριση των απορριμματων σασ”

Αυτή ήταν η τοποθέτηση του Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος επί της ουσίας έριξε -με “ηχηρό” τρόπο μάλιστα!- μεγαλοπρεπή “πόρτα” σε όλους όσοι πίστευαν (;) ότι υπήρχε δυνατότητα μεταφοράς των σκουιδιών εκτός νησιού! Τη στιγμή μάλιστα, που τα ρεπορτάζ του Start TV είχαν υπογραμμίσει την άρνηση των πιθανών υποψήφιων ΧΥΤΑ (π.χ. Κοζάνη, Σούλι κτλ) να δεχθούν τα κερκυραϊκά απορρίμματα.

“ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΧΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΔΙΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ… ΕΣΕΙΣ, ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ…”

Ο Υπουργός Εσωτερικών δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης της αταλάντευτης θέσης της κυβέρνησης, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει και το ότι τόνισε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κηρυχθεί η Κέρκυρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο κ. Σκουρλέτης μάλιστα, ζήτησε από τον Δήμο Κέρκυρας να επιμεληθεί ενός “οδικού χάρτη” και να τον φέρει άμεσα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σημειώνεται ότι κάποια στιγμή πήρε τον λόγο η κα Πανδή, μέλος της “Κίνησης Πολιτών κατά του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας”, η οποία απηύθυνε το ερώτημα: “Δηλαδή, μας λέτε ότι τα σκουπίδια είτε θα πάνε με την παρουσία των ΜΑΤ στη Λευκίμμη, είτε θα μείνουν στους δρόμους του νησιού;”.

Η ερώτηση αυτή προκάλεσε την έντονη δυσφορία του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Σωκράτη Φάμελλου, ο οποίος υποστήριξε πως “Είναι ντροπή να βάζουμε τέτοια διλήμματα στην κοινωνία”…

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πάνος Σκουρλέτης δεν δέχθηκε στο σημερινό ραντεβού με την κερκυραϊκή αντιπροσωπεία τους δύο βουλευτές Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη και Κώστα Παυλίδη ζητώντας να συνομιλήσει μόνο με τους εκπροσώπους του Δήμου και των συλλογικοτήτων.

Εκτός του Δημάρχου, Κώστα Νικολούζου και του αντιδημάρχου Καθαριότητας και προέδρου του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α., Σπύρου Ασπιώτη, το “παρών” έδωσαν ο Σάββας Κουλούρης εκπροσωπώντας την παράταξη “Κερκυραίων Δήμος” της Μ. Υδραίου, ο Νίκος Χειρδάρης εκπροσωπώντας το Εμπορικό Επιμελητήριο Κέρκυρας, ο Σπύρος Κορονάκης ως μέλος του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Κέρκυρας, ο Σπύρος Κουρής και η κα Πανδή από την “Κίνηση Πολιτών κατά του ΧΥΤΑ Νότου”.

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Η Κέρκυρα στα μωβ…

Διανύουμε και επίσημα πλέον τη Μεγάλη Εβδομάδα και η Κέρκυρα ¨ντύθηκε¨ όπως και κάθε χρόνο τέτοια εποχή στα μωβ: ...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img