Σαν σήμερα, έντεκα χρόνια πριν, τρεις συνάνθρωποι μας και ένα αγέννητο μωρό, βρήκαν φρικτό θάνατο, όταν το κτίριο που στεγαζόταν η τράπεζα Marfin, στο κέντρο της Αθήνας, τυλίχτηκε στις φλόγες.

Αιτία, οι βόμβες μολότοφ που εκσφενδόνισαν με μανία, αυτοί που χρόνια τώρα μολύνουν κάθε μορφής κινητοποίηση, υπονομεύοντας συνειδητά οποιαδήποτε μαζική δημοκρατική διαμαρτυρία.

Πίσω από τα γεγονότα της Marfin εξακολουθεί να υπάρχει ένα σάπιο σύστημα, που σκορπά δυσωδία μέσα από τις τοξικές του μεθοδεύσεις. Ένα σύστημα που έχει πολλά κεφάλια, με μοναδικό σκοπό την καταστροφή και την βία.

Όσο κι αν κάποιοι πιστεύουν πώς επιδίδονται σε ένα ανηλεές αντάρτικο πόλεων, ας μάθουν πώς η μήτρα της βίας δεν γεννά θαύματα και οραματιστές.

Η βία σκορπά θάνατο, δηλητηριάζοντας με φανατισμό τις συνειδήσεις των ανθρώπων.

Ο θάνατος των υπαλλήλων της Marfin, θα έπρεπε να ταράξει συθέμελα το πολιτικό σύστημα της χώρας ως το έσχατο και πλέον ειδεχθές επίπεδο βίας.

Δυστυχώς όμως δεν έχουν πέσει ακόμη οι μάσκες αλλά ούτε και αυλαία σε αυτό το θέατρο παραλόγου.

Θα έπρεπε να είμαστε πιο ώριμοι, πολιτικά και κοινωνικά. Αντιθέτως, η πόλωση και ο διχασμός καλά κρατούν.

Η ηθική δικαίωση με την τιμωρία και καταδίκη των φυσικών αυτουργών και ενόχων της δολοφονίας των εργαζομένων της Marfin, δεν έχει τελεστεί.

Οι άνθρωποι δεν γυρνούν πίσω.

Στις 5 Μαΐου 2010 χάθηκαν τέσσερις ζωές, έσβησαν όνειρα και καταστράφηκαν ψυχές και οικογένειες.

Η μέρα αυτή είναι μαύρη για την σύγχρονη ιστορία της χώρας και δυστυχώς έχει καλυφθεί με πυκνό σκοτάδι.

 

Από το Γραφείο Τύπου