Όπως μόλις δημοσιεύτηκε στα συστήματα κρατήσεων, από τον Ιούνιο η Aegean θα επιχειρεί με 2 εβδομαδιαίες πτήσεις – με ένα από τα νέα αεροσκάφη Α320neo – από την Αθήνα προς το Αεροδρόμιο του Eindhoven, τη μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Ολλανδίας και 5η μεγαλύτερη της χώρας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η πόλη του Eindhoven, όπως και άλλες μικρότερες πόλεις γύρω από αυτή, είναι ανερχόμενοι προορισμοί για τους Έλληνες, καθώς τα τελευταία χρόνια διαθέτουν μια ιδιαίτερα δραστηριά και πολυπληθή ελληνική κοινότητα, κυρίως φοιτητών αλλά και νέων στελεχών σε επιχειρήσεις δυναμικών κλάδων της ολλανδικής οικονομίας.

Ο προορισμός

Η πόλη του Eindhoven – γνωστή και ως πόλη του φωτός – είναι παγκοσμίως γνωστή ως έδρα δύο βιομηχανικών κολοσσών: της πολυεθνικής Philips και της ολλανδικής βιομηχανίας φορτηγών DAF Trucks. Οι δύο αυτές βιομηχανίες αποτελούν τους πυλώνες της οικονομίας της πόλης αλλά και όλης της Ολλανδίας. Επιπλέον, η πόλη του Eindhoven, βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριό του διάσημου Ολλανδού ζωγράφου Βίνσεντ βαν Γκογκ, ενώ στα ασυνήθιστα αξιοθέατα περιλαμβάνεται και το αντίγραφο ενός προϊστορικού χωριού.

 

Σημειώνεται, ότι η Aegean επιχειρεί από και προς την Ολλανδική πρώτευσα και το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ ήδη από το 2016 με καθημερινά δρομολόγια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Σχετικά με το νέο προορισμό από και προ το αεροδρόμιο του Eindhoven ναι μεν έχει προγραμματιστεί αρχικά για τη θερινή περίοδο, ωστόσο προοικονομείται ήδη, ότι θα διατηρηθεί και τη χειμερινή περίοδο, λόγω του αυξητικού ενδιαφέροντος που εκδηλώνουν οι Έλληνες για τον προορισμό.

Οι καλοκαιρινοί μήνες

Σε κάθε περίπτωση η υψηλή ζήτηση πτήσεων από την Ολλανδία προς την Αθήνα αλλά και άλλους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς το καλοκαίρι είναι αναμενόμενη, με το συγκεκριμένο νέο δρομολόγιο να ανταποκρίνεται και σε μια πιθανά αυξημένη προτίμηση στις αναζητήσεις των επισκεπτών από τη συγκεκριμένη αγορά.

Όσον αφορά την νέα της επιλογή, η Aegean, αφουγκράζεται τις ανάγκες των επιβατών και διαβάζοντας έγκαιρα τις τάσεις των επισκεπτών στις μηχανές αναζήτησης, προσαρμόζει με ευελιξία το δίκτυό της. Η εταιρεία προχωρά με σχέδιο και προγραμματισμό σε κινήσεις που στηρίζουν την τουριστική βιομηχανία και τη στρατηγική προσέγγισης του κλάδου σε συγκεκριμένες αγορές.

Σχετικά με τη θερινή σεζόν, η αεροπορική εταιρεία Aegean θα επιχειρεί από τις 8 βάσεις της σε Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδος, Καλαμάτα, Χανιά) και εξωτερικό (Παρίσι, Λάρνακα) σε περισσότερους από 140 προορισμούς σε 44 χώρες προσφέροντας περισσότερες από 11 εκατομμύρια θέσεις μόνο την καλοκαιρινή περίοδο, φτάνοντας τους υψηλούς καλοκαιρινούς μήνες, σε αριθμό πτήσεων τα επίπεδα του 2019.

 

ΠΗΓΗ: newsit.gr

φοτο: jetphotos