Η διοίκηση της ΑΕΛ με επιστολή της προς την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας κάνει λόγο για διαιτητική μεθόδευση εις βάρος της κερκυραϊκής ομάδας στον αγώνα με τα Σερβιανά και παράλληλα ζητά στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος να έχει μονίμως αξιολογημένους διαιτητές στα παιχνίδια της.

Η επιστολή
Η διοίκηση της Αθλητικής Ένωσης Λευκίμμης διαμαρτύρεται εντόνως για τις αποφάσεις του διαιτητή κ.Κωστουλα Αριστοτέλη και των βοηθών του κ. Μανο Δημήτριο και κ. Νουσια Οδυσσέα από την ΕΠΣ ΑΡΤΑΣ στον κυριακάτικο αγώνα (17/2/2019) της ομάδας μας εναντίον του θριάμβου Σερβιαννών.

Ο κ. Κωστουλας σε όλη την διάρκεια του αγώνα με φαλτσοσφυριγματα καθόριζε τον ρυθμό του αγώνα εμποδίζοντας την ομάδα μας να παίξει ποδόσφαιρο. Το αποκορύφωμα αυτής της κακής διαιτησίας είναι δυο φάσεις κλειδιά:

Στην πρώτη φάση δεν καταλογίζει καταφανέστατο πέναλτι στον παίχτη της ομάδας Παπαδόπουλο Δ. σε τράβηγμα μέσα στην περιοχή.

Eνώ το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στην φάση του 92΄οπού στην αρχή της φάσης ο ποδοσφαιριστής της ομάδας των Σερβιανών είναι σε καταφανέστατη θέση οφσάιντ, ενώ στην συνέχεια της ο κ. Κωστουλας ανακάλυψε ανύπαρκτο πέναλτι.

Η τρίτη κατά σειρά (ύποπτη) διαιτησία ελπίζουμε να είναι και η τελευταία για αυτό ζητάμε την εξαίρεση αυτού του διαιτητή από κάθε αγώνα της ομάδας μας.

Επειδή το πρωτάθλημα έχει φτάσει στην τελευταία στροφή ζητάμε να έχουμε μόνο αξιολογημένους διαιτητές από την ερχόμενη Κυριακή κιόλας.

Είμαστε από τους τελευταίους ρομαντικούς που επενδύουν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο κόντρα στις εποχές που ζούμε.

ΥΓ: Η ομάδα μας έχει αποδείξει διαχρονικά ότι έχει τη γενναιότητα να παραβλέπει τα ανθρώπινα σφάλματα των διαιτητών. Δυστυχώς, όσοι παρευρεθήκαμε στον συγκεκριμένο αγώνα διαπιστώσαμε ότι ξεδιπλώθηκε μια μεθόδευση που αποσκοπούσε στη διαμόρφωση του αποτελέσματος σε βάρος του σωματείου μας.

Η εξυγίανση στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου είναι απαραίτητη, αλλά πιο άμεση και επιτακτική είναι η ανάγκη εξυγίανσης στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.